Compartir

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha saludat l’absoluta normalitat del procés electoral dels Estats Units que ha donat com a guanyador al candidat republicà Donald Trump. “Només als nord-americans els pertoca elegir el seu president” i per tant, segons el ministre Portaveu, només cal “felicitar el guanyador sigui quin sigui aquest”. Sobre les relacions dels EUA amb Andorra, Cinca ha dit que “són excel·lents” i que independentment del president, “la voluntat d’enfortir les relacions”, expressada fa uns dies per l'ambaixador i el cònsol dels Estats Units, va “molt per damunt de les persones que puguin governar”. 

Per la seva banda, el copríncep francès i president de la República Francesa, François Hollande, en una compareixença des de l'Elisi, ha fet una declaració on ha apel·lat als valors socials i la necessitat d'establir des de la unitat europea fortes relacions amb la nova administració nord-americana. Després de felicitar l'elecció de Donald Trump, Hollande ha recordat que “aquestes eleccions nord-americanes obren un període d’incertesa que haurem d’afrontar amb decisió”. Hollande ha apel·lat a la necessitat d'establir un diàleg amb la nova administració nord-americana des de la franquesa i confrontar els valors amb els Estats Units, i “ho farem per la història que tenim plegats”, ha assegurat.   
El copríncep francès, després de considerar que Europa afronta un nou repte, ha recordat la necessitat de mostrar “els valors de la llibertat, la dignitat social i la lluita contra la pobresa”. Recordant la situació europea, Hollande ha apel·lat a la necessitat de “trobar les respostes i ser capaços de superar la por”.