miércoles, 23 septiembre 2020 2:28

El Govern farà fixes 20 places de col·laboradors educatius eventuals

El ministre Eric Jover ha explicat que el seu objectiu és reduir el percentatge d'eventuals d'Educació, però mantenint aquesta figura per la flexibilitat que permet. Així, després de la primera convocatòria d'edicte del passat gener, que s'ha tancat amb 19 de les 20 places cobertes, a principis de l'any vinent se n'obrirà una segona també per a 20 places fixes, però en aquest cas només per a col·laboradors educatius, que donen suport al procés d'aprenentatge però sense responsabilitat pedagògica.

Actualment, segons Jover, dels 155 empleats en aquest àmbit, 108 tenen plaça fixa i 47 són eventuals. El ministre ha indicat que en aquesta ocasió s'ha optat per limitar la convocatòria a col·laboradors educatius per les dificultats tècniques que presenta l'edicte i pel gran interès que s'espera que generi. No obstant això, ha anunciat que al llarg de la legislatura continuaran oferint més places fixes per aconseguir reduir el nombre d'eventuals actuals en un 50%. 

D'altra banda, també en matèria d'educació, el Consell de Ministres ha aprovat un nou acord amb el Collège d'Europe (Bruixes) per ampliar la col·laboració que ja es mantenia amb el centre universitari des de l'any 1998. Fins ara, es convocava una beca anual destinada a estudiants per cursar-hi estudis de màster i, tenint en compte que des de l'any 1998 només s'han atorgat 8 beques, s'ha decidit que quan l'ajut quedi desert puguin també optar-hi treballadors de l'administració pública vinculats a la negociació per l'acord d'associació per formar-se en qüestions relacionades amb la Unió Europea.