Compartir

El cap de Govern, Toni Martí, ha rebut aquest dijous a la tarda a l'ambaixador de la República popular de la Xina, Lyu Fan, que més tard ha compartit una reunió de treball amb els ministres d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i el de Turisme i Comerç, Francesc Camp, per parlar de la relació entre ambdós països en diferents matèries.

Una part important de les converses ha estat centrada en l'àrea cultural, un àmbit en el qual treballa el Govern perquè hi hagi un millor coneixement de la llengua i la cultura xinesa, i esperen signar un conveni en els propers mesos que permeti desenvolupar una presència de l'ensenyament del xinès. Saboya ha considerat que aquest àmbit és molt important per als negocis i el turisme, ja que “el fet de poder entendre'ns millor facilitarà les relacions”.

L'ambaixada de Xina ha ajudat a què hi hagi una important presència d'empreses xineses implantades a Espanya, i per aquest motiu, en els propers dos dies una quinzena d'elles mantindran diferents reunions institucionals al país, a més de trobar-se amb empresaris andorrans, la Confederació d'Empresarial o la Cambra de Comerç. Així doncs, l'objectiu és conèixer millor les oportunitats que Andorra pot oferir i que les empreses andorranes puguin presentar els seus serveis i productes.

Pel que fa al turisme, des del Ministeri fa dos anys que s'està treballant per aconseguir captar turistes xinesos i fins ara s'han aconseguit signar tres acords amb tres operadors turístics, tot i que la voluntat és poder ampliar-los i acollir més turistes xinesos en els propers anys perquè “estem parlant de xifres molt petites”, ha lamentat el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp.

Entre les diferents trobades amb representants del sector, cal destacar la que va tenir lloc aquest dimecres amb representants d'Air Xina per parlar de les possibilitats de portar turistes al Principat mitjançant els vols directes de la Xina a Barcelona.

Per la seva banda, des de la República popular de la Xina s'han mostrat disposats a treballar conjuntament, i el seu ambaixador Lyu Fan, ha assegurat que les converses han estat “molt fructíferes” i aposta per seguir fomentant i desenvolupant les relacions comercials entre ambdós països.