Compartir

Vives ha conegut les darreres novetats de les negociacions amb Europa, sobretot pel que fa a un dels aspectes cabdals i que justament ara es negocia: el punt relatiu a la lliure circulació de mercaderies. També se l'ha informat del desenvolupament de l'agenda i de com va anar la darrera reunió mantinguda amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, així com de la visita, també aquest dilluns, dels cap negociador i cap negociador adjunt de l'acord d'associació del Servei Europeu d'Acció Exterior (SEAE) amb Andorra, Mònaco i San Marino, Thomas Mayr-Harting i Claude Maerten. Finalment, també s'ha fet trasllat a Vives de les dinàmiques de treball internes amb els signataris del Pacte d'Estat i els agents econòmics i socials, i la seva implicació en aquesta negociació.

Posteriorment a la reunió Martí, en declaracions a RTVA, ha indicat que ha transmès a Vives que l'entorn europeu és favorable per tal de fer arribar a bon port l'acord d'associació, i que es veuen amb bons ulls les especificitats que Andorra vol mantenir. En aquest sentit, el cap de Govern desitja que aquest entorn favorable també s'acompanyi des d'Andorra, i per això ha anunciat que properament mantindrà reunions amb tots els grups parlamentaris per fer-los partícips de la negociació.

Tots aquests temes també centraran la trobada prevista per aquest dimarts entre Toni Martí i Vicenç Mateu i el copríncep francès, François Hollande. Serà al Palau de l'Elisi i, igual que la mantinguda amb Vives, s'emmarca dins les trobades institucionals periòdiques amb els caps d'Estat.