Compartir

Ha canviat alguna cosa Model de Resposta Polar des que va estar en Què! Ràdio?

Per sorprenent que sembli, el grup canvia pràcticament cada setmana, fins i tot d'un dia a un altre poden haver notícies que et canviïn els plans. Tot d'una anem a telonejar la gira de pavellons de Izal , i queda menys d'un mes per al nostre concert a la Sala Joy Eslava . Tenir un grup en actiu és una voràgine de sensacions excessiva.

Com és la convivència en un grup de cinc membres?

Per desgràcia convivim menys de el que ens agradaria. Vivim en ciutats diferents i quan ens ajuntem per sortir de gira la veritat que amb prou feines el veiem com una convivència. És gairebé més una celebració. Així que per a nosaltres és gairebé un regal estar junts. Compartim furgoneta, viatges, amistats i habitacions. És una relació curiosa que ni tan sols tenim amb els nostres amics.

Ja teniu tres discs, Com descriuríeu cadascun?

Els descriuria com una narració de els esdeveniments i l'estil de vida que portàvem en cadascun dels diferents anys. Del primer disc a aquest últim, hem canviat de ciutat, de parella, de treballs, de casa i fins i tot d'entorn d'amistats. És complicat buscar un factor comú en tots ells, i no obstant això també hi ha amics que perduren, amb la qual cosa potser hi hagi un fil conductor.

Com qualificaríeu la vostra música?

Ens agrada dir que és música d'autor executada amb banda. Crec que tenim molta sort de ser un grup bastant transparent a l'hora d'interpretar els temes. Si observes l'evolució en els nostres tres discos, podràs veure que sense embuts hi ha una trajectòria clara i una evolució en el color de les cançons cap a cap lloc en particular. Això és precisament la llibertat de fer el que t'agrada sense cap tipus de pressió.

Heu treballat amb Riky Falkner, Què heu après d'aquesta experiència?

< p> Hem après a saber esperar, a saber estar ia tractar les cançons amb l'afecte i la delicadesa que es mereixen. Ricky Falkner és una persona molt agradable i molt professional en la seva comesa. Ens ha ajudat a creure més en el projecte ia portar les composicions a llocs que mai esperàvem.

Molts festivals aquest estiu passat De quin teniu millor record i per què?

De l' Sonorama ens vam quedar amb una imatge gravada a la retina per sempre. La plaça del Blat de gom a gom no és una cosa que s'oblidi fàcilment. No obstant això cadascú ha tingut el seu viatge, els seus llocs on menjar, les seves anècdotes. Sortir a la carretera és una sort i una deu de sensacions que anem guardant amb molta estima.

Aneu a compartir escenari amb Izal, ¿Si se us pogués encomanar una mica d'ells, què escolliríeu? < / strong>

La capacitat descomunal per fer d'alguna cosa enorme cosa totalment senzill. Mai he vist a un grup moure tanta gent, i no obstant això sembla que tot està sota control. Suposo que té molt a veure amb la seva tenacitat i el seu treball constant. Són uns grans professionals.

I a l'inrevés? Què li contagiaríais a Izal de vosaltres?

Jajaja no els desitgem cap mal.

Com es va formar Model de Resposta Polar?

Com qualsevol altra banda. En un poble, en un garatge, quatre amics … Van començar les cançons, el cuquet i els primers concerts. Des del principi sempre ens va agradar fer coses amb algun motiu i mai assajàvem per assajar. Diguem que ens ajuntem per plaer però amb ganes que passessin coses.

A què respon el nom del vostre grup?

No respon a res. És un foli en blanc perquè amb el temps cada persona ho hagi omplert de contingut. Volíem que fos alguna cosa nostre i fóssim nosaltres els encarregats de dotar-lo de significat.