viernes, 25 septiembre 2020 19:50

Formatges artesans i productes ecològics del Pirineu a la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell

Aquest dissabte ha obert les seves portes la tradicional Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, una fira tradicional basada en l'alimentació i que, en aquesta ocasió s’ha centrat en els formatges artesans i els productes ecològics del Pirineu. 
L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha destacat que “ la Fira és un esdeveniment ben arrelat a la Seu d’Urgell”. A més, també ha remarcat que “hem sabut sumar-hi qualitat amb la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que celebra la 22a edició i que enguany, ha volgut aportar-hi innovació amb la Primera Fira de Productes Ecològics del Pirineu”. Batalla també ha explicat que les claus de l’èxit de la Fira de Sant Ermengol van lligades a  “la tradició, la qualitat i la innovació”. 
Per la seva banda, el director dels serveis territorials del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Ferran de Noguera, ha estat l’encarregat d’inaugurar la Fira d’enguany. A més, De Noguera ha manifestat la importància dels artesans formatgers, pel fet de treballar amb productes del territori, un fet que permet l’assentament de llocs de treball en el mateix territori. 
Enguany també s’ha superat el rècord de participació en el Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, ja que, en l’edició d’aquest any han participat 179 formatges. Aquest dissabte s’ha fet el lliurament de premis del Concurs i demà a les 11.00 hores es triarà el millor formatge del concurs d’enguany, per votació popular. A més, també s’ha lliurat el premi ‘Amic del Formatge’ al director de la revista ‘Cuina’, Josep Sucarrats, en reconeixement per la seva defensa i promoció del formatge artesà.  
La fira que servirà com un gran aparador del producte ecològic i artesanal tancarà les seves portes aquest diumenge amb el lliurament del premi popular al millor formatge.