Compartir

Els saldos dels clients seran distribuïts en un contracte de dipòsit i en un compte a la vista amb plena disposició. Aquest darrer, però, només s'hi dipositarà el 20% del saldo total amb un màxim de 25.000 euros i un mínim de 15.000 euros. La resta dels diners no estaran a disposició del client fins al cap d'un mes des de la data de transmissió. De fet, els clients del primer traspàs ja podran disposar del 100% dels seus saldos a finals d'aquest mes d'octubre, un cop transcorreguts els sis mesos de restriccions.

La resolució estableix que la migració operativa i tècnica es pot allargar fins al proper 25 d'octubre, tot i que des de l'entitat han assegurat que l'objectiu és completar el procés amb la màxima brevetat de temps.

En el primer traspàs del passat mes d'abril, van passar a la nova entitat el 92% dels clients de BPA, i dels que no van ser traspassats, un 3% van ser considerats sospitosos de blanqueig de capitals, mentre que el 4% restant van ser considerats no aptes per manca d'aportació de documentació justificativa de la seva operativa. Aquest 4% corresponia a 1.242 clients, amb un volum de negoci de 708 milions d'euros. Les fonts consultades han indicat que no es descarta que en un futur puguin fer-se nous traspassos, tot i que cada vegada les migracions de clients seran més petites.