lunes, 21 septiembre 2020 12:42

Andorra celebra el 20è aniversari de la Biblioteca Nacional amb visites guiades a la del Museu d'Areny-Plandolit

La Biblioteca Nacional i el Museu d'Andorra organitzen el 22 d'octubre visites guiades a la biblioteca de la Casa Museu d'Areny-Plandolit, amb motiu del Dia internacional de les biblioteques i del 20è aniversari de la Biblioteca Nacional Casa Bauró. La primera Biblioteca Nacional va néixer el 8 de setembre del 1930, estava situada a l’habitació del bisbe de la Casa de la Vall, i compartia emplaçament amb els nens que estudiaven a l’Escola Francesa d’Andorra la Vella. Bonaventura Armengol, el Mestre Orelleta, era l'encarregat de la Biblioteca.

Des d’un principi, la Biblioteca complia les funcions de biblioteca nacional i pública, amb una sala de fons local que contenia llibres relacionats amb Andorra. Amb el pas dels anys, la Biblioteca va tenir diversos emplaçaments i el fons va créixer de forma important. Va ser llavors quan es va veure que calia buscar un emplaçament que permetés, d’una banda, créixer al ritme que ho feia la Biblioteca i, d’altra banda, aplicar-hi mesures de protecció més eficients. L’any 1995 el Govern va llogar la Casa Bauró a la Fundació Clara Rabassa, i la va remodelar per instal·lar-hi un servei bibliotecari. La inauguració oficial de la Biblioteca Nacional Casa Bauró va tenir lloc el 10 de setembre de 1996. 

Val a dir que totes les persones que facin ús de la Biblioteca Nacional durant la setmana del 17 al 23 d’octubre i les que participin a les visites rebran un petit obsequi commemoratiu del 20è aniversari de la Biblioteca Nacional. Les visites guiades es faran de 10 a 14 i de 15 a 18 hores, per a grups d’un màxim de 15 persones cada hora. Cal reservar l’entrada prèviament a través dels telèfons 836 908 – 839 760 (Central de reserves de l’Àrea de Museus).