Compartir

Davant les possibles irregularitats al Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) detectades pel Tribunal de Comptes en relació a l'exercici 2014, el Govern ha decidit, de manera paral·lela a l'obertura d'un expedient, traslladar tota la documentació sobre aquests fets al Ministeri Fiscal.

El Govern ha analitzat aquest dijous al matí l’informe encarregat pel SAAS a un expert jurídic extern per definir el caràcter de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes. Aquest informe conclou que les esmentades irregularitats no són constitutives de delicte i que es queden en l’àmbit administratiu. Amb tot, l’Executiu -més enllà d’obrir l’expedient en l’àmbit administratiu- ha decidit donar trasllat de la qüestió a la Fiscalia, vist que el primer informe tècnic encarregat pel SAAS i elaborat l’estiu passat sí que va detectar indicis d’il·lícit penal en les irregularitats, segons han informat des del Govern a través d'un comunicat.

Precisament arran d’aquell primer informe, el gabinet jurídic del Govern -en ser sol·licitat per l’Executiu sobre els passos a seguir- va emetre una nota en què es qüestionava el caràcter d’il·lícit penal de les irregularitats. Va ser aquesta disparitat d’opinions la que va motivar que el SAAS encarregués l’informe extern que el Govern ha analitzat aquest dijous.