Quantcast

Setembre registra un 0,6% més d'aturats que l'any anterior

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha donat a conèixer les xifres del Servei d'Ocupació corresponents al mes de setembre, en què s'han registrat 493 persones en situació de recerca de treball. Tal com es preveia després de la temporada de l'estiu, això significa 59 persones més que al mes d'agost, i tres persones més que el mateix mes de l'any 2015, un fet que ha celebrat el ministre, ja que “es confirma la tendència d'estabilització del nombre d'inscrits al Servei d'Ocupació, i es manté la tendència dels darrers cinc anys”. A més, Cinca ha destacat que “és el primer mes després de quaranta que comparant un any amb un altre no hi ha pràcticament variació”.

Està previst que aquesta xifra augmenti lleugerament durant els mesos d'octubre i novembre, i torni a notar una millora substancial al mes de desembre quan comenci la temporada d'hivern.

Pel que fa al nombre d'assalariats, el mes de juliol ha deixat una xifra de 35.741 persones, el que significa un 1,6% més que l'any anterior. Cinca ha explicat que existeix una relació entre el que succeeix al mercat laboral i l'evolució dels inscrits al Servei d'Ocupació.

Finalment, el ministre s'ha mostrat satisfet perquè assegura que hi ha una constant recuperació des de fa dos anys i mig, i tot i que és lenta, amb increments per sota del 2%, es confirma la tendència positiva.

Comentarios de Facebook