martes, 29 septiembre 2020 23:51

Ordino recuperarà mig quilòmetre de camí ral, entre el Lloser i el pont de Sornàs

El tram que es modificarà, de mig quilòmetre, passa actualment per la carretera general 3. L'obra, que és la continuïtat del camí que comença a l'església de Santa Bàrbara, aixecarà una passarel·la que passi pel costat del riu i enllaci amb la rotonda de Sornàs, així s'evitarà haver de trepitjar la carretera general. La licitació també preveu que, a més de la passarel·la, es construeixi un mirador, a la part alta del Prat de la Farga, amb vistes al nucli antic d'Ordino. El camí serà apte per a vianants i per a ciclistes. L'execució de les obres començarà a final d'any i és previst que el camí estigui operatiu abans que comenci la primavera.

El conveni fixa que el traçat del camí i el seu disseny es farà de mutu acord entre les dues institucions. El Govern es responsabilitza de la contractació de l'obra i del seu finançament, i el Comú del manteniment del camí i de la seva inscripció en el Pla d'Urbanisme.

El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, ha considerat que “el fet d'obrir noves rutes i sostenibles a Andorra és revaloritzar el nostre paisatge i la nostra identitat”. La voluntat del Comú és fer realitat el camí ral que travessa la parròquia, de l'entrada del Lloser fins a Sorteny, “i més endavant, fins a la Coma del Forat”, ha avançat Mortés.

Un cop adjudicada aquesta obra per a aquest tram de mig quilòmetre, el Comú d'Ordino haurà de negociar amb els diferents propietaris la cessió dels terrenys del tram que va de Sornàs fins a la Cortinada, i enllaçar el camí amb el de la Ruta del Ferro. El darrer pas serà enllestir els trams que van de la Cortinada fins a Sorteny.

La definició de la resta de treballs de recuperació dels diferents camins ral del país quedaran dibuixats quan es defineixi el Pla Sectorial d'Infraestructures Verdes, que quedarà acabat a principi de 2017.