Quantcast

L'equip nacional de curses de muntanya pot fer història a la Copa del Món

Els tres membres de l'equip nacional, que han comparegut en roda de premsa aquest dilluns a la sala d'actes Morabanc, consideren la darrera cursa de la temporada de la Copa del Món d'Skyrunning com un “premi”. “Ho hem donat tot i no se'ns pot retreure res”, ha considerat Òscar Casal, cinquè classificat del campionat. L'equip va començar la temporada a l'abril. “Sort que només queda una cursa, perquè arribem cansats, però ens enfrontem als millors i això és un al·licient. On potser no arriben les forces, arriba la il·lusió”, ha afegit Casal.

Un altre dels corredors de l'equip, Ferran Teixidó, líder de la Copa del Món de Vertical Skyrunning, ha afegit que “passi el que passi haurem fet una bona temporada tots tres”. Els tres corredors busquen col·locar-se en el podi, tot i que assumeixen que “és molt complicat”. “No em poso l'objectiu d'acabar entre els tres primers, perquè és difícil amb els participants que hi ha, però ser al Top 10 ja seria tot un èxit”, ha explicat Marc Casal, sisè classificat del campionat.

Des de la Federació Andorrana de Muntanyisme, el seu president, Jaume Esteve, ha fet una crida a la població perquè doni suport als corredors d'elit del país. “A Andorra costa que la gent s'aboqui amb els nostres esportistes d'elit, el país s'hauria d'adonar que els nostres esportistes són capaços de lluitar pels millors resultats en una disciplina tan arrelada a Andorra com és la muntanya”, ha explicat Esteve.

Comentarios de Facebook