miércoles, 12 agosto 2020 8:33

L'Andorra Kids' Film Festival escalfa motors amb l'Escola de Cinema illa Carlemany

L'Escola de Cinema illa Carlemany, que s'ha engegat aquest cap de setmana a un mes de la celebració de l'Andorra Kids' Film Festival, és un nou projecte anual que en un futur vol ser una eina per a l'aprenentatge d'infants i joves que vulguin encaminar-se professionalment al món del cinema o enriquir la seva formació en l'audiovisual. El primer taller cinematogràfic, 'L'illa de Doku-Doku, ha tingut com a protagonistes els nens i nenes: alumnes del col·legi Sagrada Família d'entre 6 a 12 anys han preparat i rodat un curtmetratge sobre el funcionament i seguretat de les escales mecàniques que es troben en centres comercials com illa Carlemany i que més d'una vegada han provocat algun ensurt amb els més petits de casa.

Els mateixos nens, segons explica la codirectora del festival, Marta Lladó, “han après fent cinema: han preparat el guió, han decidit els rols dels protagonistes i han rodat el curtmetratge, incloent-hi un 'making off'. És un curtmetratge, assegura el gerent d'illa Carlemany, Pablo Vivancos, que “ens permet fer un pas més perquè volem cinema per a nens fet per nens. Així, en aquesta tercera edició, s'evoluciona fent el salt també a la producció 'kids' després de dos certàmens on el públic infantil andorrà ha estat introduït com a espectador en el llenguatge del curtmetratge. 

D'altra banda, el cap de setmana s'ha completat amb el taller cinematogràfic 'Un taller de pel·lícula!', patrocinat per MoraBanc, i on s'ha produit un curtmetratge amb la tècnica d'animació del 'flipbook', pròpia dels orígens del cinema, que consisteix a aprofitar fulles d'un llibre per insertar o dibuixar imatges consecutives que quan es passen ràpidament donen una sensació de moviment. És una tècnica de cinema divertida i original, on valors com l'estalvi, la sostenibilitat i la imaginació són claus.

Segona l'organització, amb aquest cap de setmana es confirma novament el paper de l'Andorra Kids' Film Festival com a esdeveniment cultural de continuïtat durant tot l'any i que a més també ha traspassat el propi territori. Enguany ha participat novament amb secció pròpia al Dia Minimúsica al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i a Es Baluard de Palma de Mallorca; ha aportat programació a El Dia Més Curt de Catalunya Film Festivals, esdeveniment mundial organitzat per diferents entitats a les principals capitals mundials per tal de promoure el curtmetratge; i també ha organitzat una jornada de projeccions amb Catalanets a Berlin del Casal Català per a noves generacions residents a l'estranger.

Artículos similares