Quantcast

Una seixantena de persones gaudeixen del segon concert del 34è Festival Narciso Yepes a càrrec del trio Va de Corda

Una seixantena de persones han gaudit aquest diumenge al matí del segon concert del 34è Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà que s'ha celebrat a l'església parroquial d'Ordino, a càrrec de la formació Va de Corda. El trio sorgit de l'ONCA Bàsic compta amb tres professors de l'Institut de Música del Comú d'Andorra la Vella, que a més actuen com a col·laboradors de la Fundació ONCA. El concert ha repassat diferents moments de la història de la música compresos entre l'època barroca i la música del segle XIX.

Jordi Albelda al violí, i Sílvia Garcia i Eva Santamargarita a les violes han protagonitzat el programa 'Cordes a la tardor', un repertori que s'inicia a l'època barroca amb quatre invencions de Bach, conegudes com a 'Invencions a dues i tres veus'. El concert ha seguit amb el 'Divertimento núm.1 en sol major' de Leopold Mozart, pare de Wolfgang Amadeus, i ha continuat amb el 'Trio en sol majorop.25' de Dancla i el 'Trio en do major, op.74' de Dvorák, dues peces molt reconegudes durant l'època romàntica. Per últim, els intèrprets han finalitzat el seu concert amb el moviment sostenuto-allegro agitato del 'Trio núm.1 en la menor, op. 77b' de Reguer.

Segons ha explicat Albelda, “és un programa complicat perquè no hi havia una agrupació d'un violí i dues violes”, tot i això, el violinista també ha destacat que “hem hagut de fer arranjaments de trios de violins i violes”. Un concert únic que ha destacat per la seva vessant pedagògica, ja que “sempre que fas una cosa com aquesta ho fas perquè arribi la visió del compositor, perquè en cas contrari només toques notes”, ha explicat Albelda. El director artístic del Festival, Gerard Claret, ha destacat la importància del concert d'aquest diumenge, ja que, “el Festival és una plataforma per donar veu als intèrprets del país”. A més, aquest concert s'engloba dins del projecte ONCA Bàsic, una proposta musical que combina el mestissatge d'estils musicals. Claret ha afirmat que “ens agrada dir que aquest és un concert amb gent del país i en aquesta ocasió més que mai”.

El concert d'aquest diumenge al matí també ha destacat per la presència de molts infants que no han volgut perdre's l'oportunitat d'escoltar aquest concert, ja que, molts d'ells són alumnes de l'Institut de Música.

Aquest ha estat el segon concert del Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà, després de la formació entre Blaumut i l'ONCA. El pròxim concert serà el de Bebe, que actuarà el divendres 14 d'octubre, a les 21.00 hores a l'Auditori Nacional d'Ordino.

Comentarios de Facebook