Compartir

Càritas Urgell ha obert una nova campanya de recerca de voluntaris que vulguin acompanyar persones durant un temps determinat a casa seva, o bé en centres residencials i/o hospitalaris.
 
L'objectiu del projecte de voluntariat és la millora de la qualitat de vida de les persones grans, a través de l'establiment d'un vincle afectiu i de confiança entre el voluntari i la persona que acompanya. Aquest projecte però, ha mostrat com també aquests vincles afectius milloren sensiblement la qualitat de vida dels voluntaris, ajudant-los a prendre perspectiva de la situació en què viuen les persones amb les limitacions físiques que imposa el deteriorament de la salut, segons posen en relleu des de Càritas Urgell.

El projecte d'acompanyament a domicili o hospitalari neix de la col·laboració entre Càritas i la fundació Sarquavitae ara fa tres anys. La constatació de les necessitats de la població de la comarca de l'Alt Urgell va provocar que l'entitat catòlica cerqués noves formes de suport i va sorgir aquesta iniciativa. Sarquarvitae dóna formació als voluntaris per tal de donar-los eines que els ajudin a fer aquest acompanyament a les persones. En aquest temps de funcionament l'experiència ha estat molt positiva per a voluntaris i usuaris, tal com indiquen des de Càritas.