Compartir

La revista Nature ha publicat aquest dimecres un estudi que posa límit a la vida humana. Per qüestions biològiques, el cos humà no podria superar els 125 anys de vida. L'anàlisi ha revelat que, tot i que l'esperança de vida s'ha augmentat i són més les persones que compleixen els cent anys, l'edat màxima a aconseguir s'ha estancat.

La persona que més ha viscut fins ara és Jeanne Calment , una francesa que va morir el 1997 amb 122 anys de vida. La fixació del límit en 125 anys es deu al procés d'envelliment, als anys que acumula el cos al llarg del temps. Que cada vegada hi hagi menys gent supercentenaria no és una cosa programat genèticament. El límit fixat per aquest estudi es basa en els danys que pateix el cos humà al llarg de la seva vida, en desenvolupar-se, créixer i reproduir-se.

Els investigadors afirmen que les persones es van debilitant perquè el cos està dissenyat per a la reproducció, no per ser immortal. Els mateixos científics adverteixen sobre els mètodes per allargar la vida, ja que “ de res val superar els 122 anys de Jeanne Calment si la qualitat de vida no és bona “, han afirmat.