Compartir

El centre comercial illa Carlemany reuneix el dissabte 8 d’octubre una mostra d’activitats d’Andorra d’arrel tradicional i cultural, amb el suport dels set comuns. El mateix dia, els visitants podran gaudir dels balls de diversos esbarts del pai's, veure com rodolen els gegants, cone'ixer de primera ma' una nova edicio' de la cita gastrono'mica La Massana Fogons (amb sorteig d’un menu' per a dues persones), aprendre al taller 'Lettering' (de l’escola d’art La Capsa) i fer-se una foto d’allo' me's teatral. Totes les activitats es desenvoluparan al centre comercial des de les 10 del mati' fins a les 21 hores.

A les 10 del mati' ja hi haura' la plantada i exposicio' dels gegants d’Andorra la Vella, Ermessenda i Carlemany, a ca'rrec de la Colla Gresca Gegantera, que faran el seu ball de gegants a les 13 hores. A partir de les 11 hores tindra' lloc a la planta 0 el taller de 'Lettering' o com dibuixar amb les lletres, una activitat oberta a grans i a petits, a partir de 5 anys. A la tarda, sera' el torn de diferents esbarts del pai's, com l’Esbart Valls del Nord, d’Ordino i la Massana (17.30 hores), i l’Esbart Sant Roma' d’Encamp (18.15 hores). I a les 19 hores, a la planta baixa, e's el torn de la plantada i el ball de gegants i gegantins a ca'rrec de la Colla Gegantera de Sant Julia' de Lo'ria. L’u'ltima actuacio' sera' a les 20 hores, amb danses i llegendes de l’Andorra medieval: ‘El serrat de l’Esmeligat’ i ‘Les tres ninetes d’Ordino’, a ca'rrec de l’Esbart Laure'dia.

Un cap de setmana amb molta activitat al centre comercial, ja que l’Escola de Cinema illa Carlemany comenc'a a fer els seus primers passos. Alumnes del col·legi Sagrada Fami'lia prepararan i gravaran durant tot el cap de setmana un curtmetratge sobre el funcionament de les escales meca'niques dels centres comercials, que en me's d’una ocasio' provoquen me's d’un ensurt. Sera' un vi'deo educatiu que s’emetra' pre'viament a totes les pel·li'cules infantils que s’estrenaran als Cinemes illa Carlemany. Es prete'n que sigui una iniciativa que es vagi portant a terme durant la resta de l’any amb altres centres educatius.

L’Escola de Cinema d’illa Carlemany es va donar a cone'ixer dimecres en el marc de la presentacio' de l’Andorra Kids' Film Festival. Justament, el certamen creara' de cara a l’any vinent una nova seccio' on es premiaran els millors curtmetratges fets pels nens i joves d’Andorra durant l’any.