viernes, 25 septiembre 2020 19:51

El Sant Ermengol tanca el 50è aniversari amb un acte institucional coincidint amb el dia exacte de la seva obertura

El Col·legi Sant Ermengol ha tancat aquest dilluns tot un any de celebracions per commemorar els seus 50 anys d'història, durant els quals ha format més de 5.000 alumnes. El 50è aniversari, tal com han recordat els protagonistes de l'acte institucional d'aquest dilluns, també ha coincidit el relleu dels salesians en la direcció del centre, que des d'aquest setembre ha passat a mans de la congregació de les Germanes de la Sagrada Família d'Urgell, que també dirigeixen els dos altres centres congregacionals del país, el Col·legi Janer i el Sagrada Família. 
La nova directora del centre, Anna Maria Villas, que el curs passat va ser-ne la sotsdirectora per dur a terme el traspàs de la gestió, s'ha mostrat convençuda de la gran empremta que el Sant Ermengol ha deixat en la societat andorrana, tenint en compte que molts dels exalumnes ocupen llocs reconeguts, ja sigui com a polítics, empresaris o professionals liberals.

Villas ha assegurat que ara s'enceta una nova etapa en la qual es continuarà seguint el sistema educatiu espanyol i el mateix currículum, i encetant nous projectes “amb la normalitat de qualsevol centre que es vol anar renovant”. Tot i que des de sempre les dues congregacions havien treballat conjuntament, perquè els alumnes del Janer i la Sagrada Família que volien seguir el batxillerat ho feien al Sant Ermengol, ara “la col·laboració encara s'estreny més i l'objectiu és intentar unir esforços”. La nova directora també ha destacat la bona relació amb els altres sistemes educatius i amb el Govern, del qual, “igual que amb la resta d'escoles, rebem tota l'atenció que necessitem”.

En aquest sentit, el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, considera que l'any que ara es tanca ha servit per homenatjar la feina del col·legi durant els darrers 50 anys, i ha fet un agraïment especial a la tasca feta pels salesians. De fet, Jover considera que la riquesa educativa d'Andorra ve donada pel fet de tenir tres sistemes, dels quals l'espanyol “és divers i amb diferents matisos”, tenint en compte que compta amb les escoles congregacionals. En aquest sentit, el ministre ha destacat que el Sant Ermengol porta 50 anys servint els alumnes i les famílies, i que en conseqüència això vol dir “servint el país”.

Al llarg de l'any de celebracions s'han organitzat actes de retrobament d'antics alumnes i professors, i l'acte central, que va tenir lloc el 17 de setembre, va servir per commemorar els 50 anys de la presència salesiana a Andorra.