Compartir

Joves de totes les parròquies s'han aplegat aquest dissabte al matí, al Prat del Roure d'Escaldes-Engordany per disputar la Gimkna't a set bandes. Aquest any han participat 192 joves, 8 infants menys que en l'edició anterior, tot i això, la consellera de Joventut d'Escaldes-Engordany, Laura Lavado, ha assegurat que són dades molt “altes” “i “fa goig veure que els joves s'impliquen i és una prova consolidada per ells mateixos”.

L'objectiu de la prova, segons ha explicat Lavado és “la cohesió social, que coneguin les altres parròquies i que utilitzin el transport públic”. Els participants que es divideixen en dues categories, joves de 12 a 15 anys i de 16 a 20 anys han de realitzar fins a 8 proves diferents, per les set parròquies del país. Totes les proves estan relacionades amb les llegendes d'Andorra i els joves les han de completar abans de les 18.30 hores. Un cop arribin els concursants han de presentar els comprovants dels autobusos per tal d'assegurar-se que han utilitzat el transport públic.
L'entrega de premis es farà a les 20:00 al Prat del Roure d'Escaldes-Engordany, uns premis que combinen caps de setmana a Naturlàndia o Por Aventura, forfets per la temporada d'hivern a Vallnord, entrades per l'espectacle del Cirque du Soleil de l'any vinent i entrades per les diferents instal·lacions esportives del país. A més, aquest any com en altres edicions els joves poden compartir les seves fotos a través del hashtag #g72k16, el guanyador seleccionat per dues persones experts en fotografia rebrà una estada el refugi del Comapedrosa.