miércoles, 30 septiembre 2020 9:11

La Llacuna projectarà el documental mexicà sobre plaer i violència 'Las Muertes Chiquitas'

Entre el 2006 i el 2010, l'artista va recórrer Mèxic realitzant entrevistes a més de trenta dones, de diferents professions, orígens, races, classes socials, orientacions sexuals i edats perquè li expliquessin què era per a elles l'orgasme, las muertes chiquitas en llenguatge col·loquial a Mèxic. Les seves històries deriven en plaer, dolor, poder, violència i mort femenines, on l'orgasme esdevé una metàfora de la necessitat d'apoderament de la dona enfront la violència, la misogínia i el masclisme imperant en determinades cultures, com ara la mexicana.

El documental forma part d'un projecte més ampli i transdisciplinar (fotografies de gran format, testimonis en àudio, un llibre d'artista i papers picats, entre altres) de títol homònim. Alguns d'aquests materials són els que es van poder veure a l'exposició 'Tallers d'Art 2016' de la mà de l'artista andorrana Joana Baygual que, com a participant dels tallers, va escollir fer de comissària de la mostra del treball de Sallarès.

L'entrada és gratuïta, i a partir de les vuit del vespre el públic podrà conversar amb l'artista, Mireia Sallarès, que respondrà tots els dubtes i les preguntes referents al projecte.