Compartir

Des de fa dies veiem a la nostra pàgina personal de Facebook que alguns usuaris pengen una misteriosa foto en blanc i negre amb un posat d'ells mateixos i un missatge: Repte acceptat. Doncs bé, què vol dir això? No sabem ni per què, ni d'on surt. L'única cosa que sabem és que tenim amics en el nostre perfil que sí ho saben o sí que ho han fet.

Doncs bé, si tu li dasun 'M'agrada' a aquesta foto, l'amo de la mateixa t'escriu el següent missatge:

"Hola. en donar-li m'agrada a mi foto has acceptat el repte. Hauràs de pujar una foto teva en blanc i negre. Anem a omplir Facebook de fotos contra el càncer ".

És clar, la gent s'enganxa i contribueix a aquesta cadena que, a priori sembla solidària, però que pot resultar perillosa de cara al fet que hi hagi algun llest que es dediqui a recopilar dades privades de usuaris per tal de fer-li arribar a correu brossa.

Aquest tipus d'estafes el que persegueixen és enganxar a la gent amb un esquer solidari. Qui va a resistir-se a mostrar-se solidari amb una malaltia com el càncer? I a sobre n'hi ha que són tan summament egòlatres que els encanta exhibir-se. Un cop més, qui vulgui que sigui que hagi dissenyat el maleït repte és un autèntic crac de les xarxes socials. Molt de compte amb acceptar qualsevol cosa!