Compartir

El programa que presentarà la formació andorrana a la localitat catalana anirà alternant els dos compositors i s’iniciarà amb una peça mestra del repertori per a violí de Johann Sebastian Bach, el 'Concert per a violí i orquestra núm. 1 en la menor,  BWV 1041' seguida pels 'Concerto Grosso núm. 1' a l’estil de Haendel i el 'Concerto Grosso núm. 2' a l’estil de Vivaldi ('Les quatre estacions') de Peter Breiner.  La formació tornarà a Bach amb el 'Concert per a violí i orquestra núm. 2  en mi major, BWV 1042' i finalitzarà el concert amb el 'Concerto Grosso núm. 4' que no té cap referència concreta.

Peter Breiner, compositor, director i pianista nascut a l’est d’Eslovàquia, és conegut arreu del món pels seus originals i divertits arranjaments per a orquestra de cambra. Breiner té predilecció pels temes de música pop del grup de Liverpool i, sobretot, per les obres de Paul McCartney i de John Lennon, que han estat font d’inspiració per a molts creadors i artistes. Aquesta obra va ser enregistrada per primer cop l’any 1993 i reeditada l’any 2000. L’àlbum conté vint arranjaments de cançons dels Beatles orquestrades per a una formació de cambra.

El compositor agrupa aquests temes en quatre grans concerts en clau barroca. Lluny d’escriure dulcificacions orquestrals, el compositor construeix un diàleg entre dos estils distants en el temps: el pop i el barroc. Aquesta obra és una de les més populars del compositor i se n’han venut més de dos-cents cinquanta mil CD. Les entrades estan a la venda a http://www.festivalportaferrada.cat/.