viernes, 25 septiembre 2020 19:51

Quatre curiositats sobre les cortines al llarg de la història

L'ús de les cortines el podem trobar en mosaics, relleus i gravats de pedra i ivori. La seva utilitat és la recerca per la intimitat dels espais.

A continuació us mostrarem 4 curiositats sobre la història de les cortines al llarg de la història:

< p> – Va començar adquirint un ús important en el món teatral a la època dels grecs . La cortina va tenir un paper important en aquella època. Entre els jueus, en el temple de Salomó es dividia l'àrea sagrada de l'santa sanctorum amb una gran cortina. A més, en el paganisme antic es solia cobrir les imatges sagrades amb cortines en les dates marcades que coincidien amb les celebracions religioses i les profanes.

– A la vida romana, es utilitzo les cortines amb finalitats domèstiques per cobrir portes i finestres. Va ser un costum portada d' Atalo II, < / a> rei de Pèrgam, fill d'Atalo i, aquelles primeres cortines romanes eren nomenades com aulae, les quals eren confeccionades amb materials preciosos, com la seda, el vellut i el domàs. La seva utilitat era per tancar recintes o per adornar les parets de llars o salons principals.

– A finals de l'Edat Mitjana, i al llarg del Renaixement, les cortines eren per aquella època un mitjà freqüent d'establir o repartir zones interiors. Es trobaven penjades del sostre a manera de grans entrades les fulles es recollien amb cintes daurades que s'obrien o tancaven segons la utilitat que se li volia donar al lloc. En els dormitoris, les cortines solien caure en cascada i separaven una habitació d'una altra, baixant des del baldaquí, o sobrecielo, en plecs de vellut i domàs adornat amb aplics, guarnicions, serrells i brodats.

– En el segle XVIII va passar a ser un element més decoratiu que funcional, on es trobaven cortines fins i tot a les cases més humils. Un segle més tard, la cortina resulta ser més un mer detall decoratiu que serveix per crear una atmosfera de calor i colorit.

Avui dia, vam continuar fent ús del artefacte decoratiu com són les cortines , i amb això també els estors la funció és similar. Menció especial als estors enrotllables que són els actualment són els més populars en llars i oficines, podent-se trobar estors enrotllables barats en qualsevol centre comercial o botiga especialitzada per poder vestir les finestres a molt baix cost.