Compartir

Des de fa dies no es parla d'una altra cosa que no sigui Pokémon GO. I, no obstant això, molts estan encara perduts. Però si és només joc? Per què és tan especial? Per què té tant d'èxit? Resolem tots els dubtes sobre el joc de moda perquè sàpigues el que és i no perdis pistonada.

Realitat augmentada:

Una de les claus del joc és que es basa en la tecnologia de la realitat augmentada, que barreja imatges del món real amb informació digital. En aquest cas s'aprofiten les càmeres de mòbils i tauletes per filmar els carrers per les quals va caminant el jugador i crear a través de la pantalla la il·lusió dels Pokémon amagats en els racons de la ciutat.

< strong> Final al sedentarisme:

Una altra de les claus de Pokémon Go és la dinàmica de joc. Enfront de l'associació tradicional dels videojocs i consoles amb sofà, Pokémon Go es joc al mòbil oa la tauleta incita als seus jugadors a llançar-se a fer recorreguts per la ciutat per atrapar les simpàtiques criatures. Això sí, l'activitat no està exempta de riscos … Més d'un s'ha estampat amb un fanal.

Descàrrega gratuïta … amb micropagaments després:

Una altra de les claus de l'èxit del videojoc és que és de descàrrega gratuïta tant per a iPhone com per Android. Això no vol dir que per treure el màxim partit al joc no calgui treure la cartera: és el model de microtransacciones i micropagaments que s'empra en altres jocs de les mateixes característiques.

El joc comença amb una bona quantitat de Pokéballs, que s'utilitza per atrapar pokémons, i encens per atreure'ls. Però si es volen comprar aquests o altres estris cal utilitzar Pokécoins: cada 100 Pokécoins costen 0,99 euros.

PokeStops:

Els qui es resisteixin a pagar també poden buscar aquests pràctics objectes en les anomenades 'PokeStops', llocs normalment ubicats en esglésies, ajuntaments o altres edificis públics. Allà trobaràs també objectes amb què entrenar i evolucionar-.

Sense batalles:

Davant d'altres jocs de Pokémon, en aquest no s'aconsegueixen noves criatures en baralles, en Pokémon GO l'objectiu és tractar de trobar al carrer, amb el GPS activat. Segons es va caminant el joc ens notifica la presència una criatura o objecte mitjançant petjades.

Quants Pokémon hi ha?

De moment en Pokémon Go hi ha 151 criatures, els integrants de la primera generació de Pokémon. Tot i que encara hi ha sis amb què Nintendo podria seguir jugant. Hi ha diferents tipus de pokémon (aigua, foc, planta …) que aniran apareixent en funció de l'hàbitat real en què ens moguem.

Un negoci milionari:

L'èxit del joc ha estat tal que li ha fet guanyar a Nintendo 10.000 milions d'euros en poc més d'una setmana: les seves accions s'han disparat un 58%. El joc, que ha causat sensació als Estats Units, té ja més usuaris que la xarxa social tinder. I es calcula que genera 1,6 milions cada dia a la botiga d'Apple.

Problemes en el món real:

La barreja del món real i el digital provoca o pocs problemes … I és que la ficció té conseqüències en la realitat. Per exemple en les cases i llocs que de sobte s'han vist envaïts per jugadors de Pokémon GO àvids de trobar objectes.

Quan arribarà a Espanya?

El joc està de moment disponible a Estats Units o Austràlia, però sembla que la seva arribada a Europa es retarda, especialment després de la sobrecàrrega dels servidors que han patit en aquests dies.

Problemes amb les bateries:

El joc és mortal per a les bateries dels mòbils , ja que exigeix ??tenir connectat el GPS, la càmera i la pantalla amb tota la brillantor possible. Això sí, disposa d'una manera estalvi per no ser tan voraç amb la bateria.