Quantcast

El Tour s'acomiada d'Andorra i deixa un regust positiu

El Tour s'ha acomiadat avui d'Andorra amb la 10a etapa que el portarà fins a Revel, França. A les 12.35 h d'aquest migdia s'ha iniciat la cursa des d'Escaldes-Engordany. L'afluència de gent en diversos punts del recorregut ha estat important i en general el regust que ha deixat la cursa ha estat positiu. Com a inconvenients han destacat els talls de circulació que s'han produït avui i els que van tenir lloc diumenge, però tot i així l'esdeveniment ha aconseguit un balanç positiu.

Els hotelers han quedat satisfets amb la xifra d'ocupació. De fet, els de les parròquies d'Ordino, la Massana, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella han superat algunes nits el 70% d'ocupació prevista. Cal destacar també la presència del Principat en mitjans de comunicació internacionals durant tres dies. Així, els paisatges i també alguns monuments han lluït a les pantalles que retransmetien el Tour.

En aquesta 10a etapa el Tour ha passat pel Port d'Envalira, un coll que ja és un vell conegut pels ciclistes, doncs ha format part del recorregut de la volta francesa en set ocasions. Els talls de circulació d'aquest matí han afectat des de la parròquia d'Escaldes-Engordany fins al Pas de la Casa, on la boira ha fet la guitza als ciclistes. A l'espera de saber qui guanyarà el Tour el cert és que la cursa manté el suspens amb Cristopher Froome com a gran favorit. La 9a etapa de la cursa va deixar cert regust amarg amb quatre abandonaments, sent el que més ressò ha tingut el d'Alberto Contador a qui el mal ambient de l'equip juntament amb una caiguda els primers dies de cursa van passar factura abans d'arribar a l'Alt Urgell. D'altra banda ahir dilluns durant la jornada de descans Joaquim Rodríguez, Purito va convocar a la premsa per anunciar la seva retirada del món de la bicicleta.

Comentarios de Facebook