Compartir

“Espectacular”, “molt sorprenent”, o “impressionant”, són alguns dels adjectius que més s'han repetit entre el públic a la sortida de l'estrena d''Scalada Vision', el nou espectacle del Cirque du Soleil a Andorra que aquest dissabte a la nit ha realitzat la primera de les 22 representacions programades, davant d'uns 5.000 espectadors. Durant l'estrena, els acròbates han realitzat tot tipus d'actuacions dividides en onze números diferents, els quals s'han percebut de forma encara més espectacular gràcies al joc de llums, de sons i d'efectes audiovisuals que han estat presents durant tota la funció. En aquest sentit, El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, que ha atès a la premsa en un còctel a l'Art Hotel hores abans de l'estrena, ha indicat que després d'una tasca prèvia en què des d'Andorra Turisme es va demanar a la companyia que es parlés més del futur d'Andorra i no tant del passat, “s'ha obtingut una proposta conceptualment molt agosarada en què apareixen pinzellades d'una Andorra futura i també s'incorporen moltes innovacions audiovisuals”. Així, Camp ha remarcat la “important” progressió que ha seguit l'espectacle amb el pas de les diferents edicions -en la primera es van rebre 46.000 espectadors en deu funcions- i en aquest sentit ha precisat que després de generar un impacte econòmic de 18 MEUR en la darrera edició, “enguany, amb les 22 funcions programades, esperem arribar a la xifra dels 20 milions”.

Pel que fa al futur de l'espectacle, que ja està garantit per a l'any 2017, Camp ha explicat que de cara a l'any 2018, moment en què expirarà el contracte actual, “haurem d'iniciar amb la companyia una etapa de reflexió per veure que pot venir després d''Scalada'”. Independentment del format que s'hauria d'adoptar en el futur, el ministre ha recalcat que l'objectiu és donar continuïtat a l'espectacle, ja que “quan un projecte funciona i dóna resultats s'ha de treballar per mantenir-lo”. Segons el ministre, una de les opcions futures podria ser representar l'espectacle en el nou espai multifuncional que es pretén impulsar des del Govern. Així, Camp ha precisat que aquesta instal·lació “ens ha d'ajudar a tenir una oferta cultural permanent al país amb espectacles que puguin acollir entre 3.000 i 5.000 persones”.

Per la seva banda, Daniel Fortin, el director creatiu i executiu de 45 Degrees, empresa filial del Cirque du Soleil que s'ha encarregat d'organitzar 'Scalada Vision', ha explicat que l'espectacle d'enguany s'ha centrat molt en la innovació i ha posat en relleu que “algunes actuacions s'han preparat en exclusiva per a Andorra”. A més, ha remarcat que el paper que juguen els elements audiovisuals, sonors i d'il·luminació, “són molt impactants si es té en compte el que s'ha fet fins ara”.