domingo, 9 agosto 2020 11:11

CM.- Cinca no creu que Andorra pugui ser una víctima pel conflicte entre Espanya i Catalunya

No hi ha cap temor a ser una víctima col·lateral del conflicte entre els governs espanyol i català per la independència. D'aquesta manera s'ha manifestat el ministre portaveu, Jordi Cinca, en relació a les preguntes dels mitjans de comunicació sobre el fet que Andorra hagi sortit aquests dies en les converses entre Jorge Fernández Díaz i i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.

Cinca ha dit que el que han de pressuposar des del Govern és que “tothom actua dins el que marca la llei” i que Espanya, que és un bon veí, tal com ha remarcat, no li vol “cap mal ni perjudici” a Andorra. Així, ha manifestat que es tracta d'una situació interna, prou “complexa” perquè ell tingui “res a comentar” i ha afegit que en tot cas, Andorra facilita la seva col·laboració en tots aquells casos en què se li demana.

Precisament i sobre aquesta cooperació, ha destacat que arran del desmantellament d'una màfia russa a Tarragona que suposadament blanquejava diners a Andorra, no hi ha encara cap comissió rogatòria al respecte i que quan arribi, en tot cas, es tramitarà. Cinca ha reiterat que Andorra ha fet una aposta per la cooperació internacional i la transparència i que malgrat s'han posat en marxa mecanismes i mesures legals per perseguir els delictes això no fa que s'estigui “alliberat” que hi hagi gent que vulgui aprofitar el país per blanquejar diners.

Artículos similares