Compartir

“Ningú arrisca la vida dels seus fills en una barca a no ser que l'aigua sigui més segura que la terra” diu el cartell de convocatòria de la jornada solidària que diferents entitats amb el suport d'Andbank i Pyrénées promouen pel 16 de juliol. La jornada solidària que tindrà lloc a Naturlàndia el mateix 16 de juliol preveu destinar part del que es recapti amb aquesta finalitat que es destinarà a Proactiva Open Arms. Aquesta ONG nascuda a Badalona té com a referència la metgessa de l'Hospital de Nostra Senyora de Meritxell, Anna Hernàndez, que ha viatjat a Lesbos per al suport en les persones refugiades que es llancen al mar per a fugir de la guerra de Síria.

La iniciativa que ha estat promoguda per Sílvia Encinas a títol personal i ell explica que de seguit s'hi van sumar Andbank i Pyrénées se centra amb la recollida de fons per ajudar els refugiats i per aquest motiu, a partir de demà dimecres 29 de juny es posaran a la venda 1500 butlletes solidàries amb un preu de 5 euros. Aquestes serviran per participar en el sorteig de més de 20 premis a Pyrénées el mateix 16 de juliol a partir de les 18:30. Les butlletes es troben a la venda en una vintena d'establiments del país, i en aquest sentit la promotora ha destacat que ha estat senzill de trobar-hi la seva implicació, ja que “tots s'hi han involucrat”.

 

“Un granet de sorra, però important”, així ha qualificat la iniciativa el sotsdirector general d'Andbank, Josep Maria Cabanes, que ha posat com a exemple el país en mostres de solidaritat “Andorra sempre ha estat un país solidari”, destacant l'interès d'Andbank per a participar-hi. El disseny gràfic del cartell de convocatòria de la jornada solidària ha estat obra de Marta Ballús, del Departament de màrqueting de Pyrénées que segons les promotores de l'acte “ha aconseguit impactar”. A banda, la iniciativa preveu una fila zero per aquelles persones i empreses que vulguin fer una aportació econòmica en un número de compte destinat a aquesta finalitat.

 

“La gent escapa de la guerra, les fronteres són tancades i perden la vida al mar” explica la metgessa Anna Hernàndez que destaca que precisament avui l'ONG ha afegit una embarcació més al rescat de refugiats que es surten a la Mediterrània. Es tracta d'un veler que ha salpat avui cap a les costes de Líbia on actualment l'ONG ha detectat que es troba un dels punts més importants de sortida de refugiats cap a Europa. “Arriben a milers diàriament a les costes” ha assegurat la doctora Hernàndez que ha destacat la necessitat de la col·laboració de les persones perquè es continuï fent aquesta tasca de caràcter humanitari.

 

Sobre l'anunci del Govern d'Andorra fet el passat més de setembre de l'any passat per acollir refugiats provinents de la guerra de Síria, la doctora Anna Hernàndez ha explicat que el mateix ministre d'Afers d'Exteriors Gilbert Saboya fa deu dies va confirmar que el Ministeri es troba treballant per assegurar l'acollida a què es va comprometre “caldrà esperar i com sempre, no perdre l'esperança que això es pugui fer realitat ben aviat”.

 

L'ONG Proactiva Open Arms aviat complirà 8 mesos a Lesbos i segueix recorrent el mar Egeu després de la posada en marxa de l'acord de la UE amb Turquia que obliga als refugiats que s'enfronten a la deportació a buscar rutes cap a Europa. En el transcurs del 2016 més de 1.000 persones han mort a la Mediterrània intentant fugir de la guerra a Síria.