Compartir

Un recorregut per la geografia gastronòmica dels 96 Paradors, amb un compendi dels seus plats més tradicionals parades al dia en un renovat receptari de plats de les seves cuines efectuat per l'assessor culinari Mario Sandoval, xef distingit amb dues estrelles Michelin, i el cronista gastronòmic Luis Cepeda.

l'acte de presentació ha comptat amb la presència de Rafael Ansón , President de la Reial Acadèmia Espanyola de Gastronomia, i del xef col·laborador de Paradors, Mario Sandoval.

"El Sabor de Paradores" és una obra profusament il·lustrada. Comprèn la descripció històrica i geogràfica de cada un dels 96 Paradors de la Xarxa, al costat de les referències gastronòmiques de la comarca en què s'ubica, distribuïda en 5 trams geogràfics, a més de 60 receptes fonamentals de la cuina espanyola , aplicades com a especialitat principal a cada parador i degudament renovades amb criteris d'actualitat i tendències estètiques. L'obra ha estat produïda pel segell editorial TF Editors.

PARADORES IMPULSA LA SEVA OFERTA GASTRONÒMICA AMB EL XEF MARIO SANDOVAL

Paradores és amb els seus més de 88 anys d'història la xarxa d'hotels i restaurants més emblemàtica i reconeguda del panorama nacional. Des del seu origen, la companyia ha apostat per la promoció de la cuina tradicional i regional en totes les destinacions en els quals està present. Això ha estat part de l'èxit que ha fet que els seus prop de 200 espais gastronòmics siguin un reclam turístic en si mateixos , tal com remarco durant la presentació Angeles Alarcó " el sabor i les aromes de la cuina de Paradors es veuen potenciats pel complement emocional que impliquen els espectaculars edificis que els acullen i els seus entorns privilegiats ".

Tant Paradors com la cuina espanyola, són grans ambaixadors de la marca Espanya en l'àmbit internacional. Paradores ha reforçat el seu projecte gastronòmic amb l'assessorament de Mario Sandoval, xef del Restaurant Coque (2 estrelles Michelin, 3 Sols Repsol, i 3 M de la Guia Metropoli) i Premi Nacional de Gastronomia al Millor Cap de Cuina 2013. El xef, ha col·laborat amb la companyia modernitzant els seus processos, metodologies i presentacions. Juntament amb l'equip de xefs de Paradors, Sandoval gastro-tallers per a l'estudi detallat de les cartes i la remodelació de tècniques i punts de cocció. < / p>

Mario Sandoval i el seu equip porten mesos treballant braç a braç amb els caps de cuina dels restaurants especialista de Alcalá d'Henares, Conca, La Granja i Chinchón. El xef vol aportar el seu visió a una xarxa de restaurants que compta amb una gran trajectòria en la promoció de la cuina tradicional espanyola " aportant un toc de modernització perquè brilli més i millor amb llum pròpia ".

El pla d'acció va arrencar amb la vista posada en els 26 restaurants "especialista" de la cadena, que es caracteritzen per oferir als seus clients un servei a la carta, personalitzat i amb gran atenció als detalls . Sense perdre la seva essència, la cuina de Paradors va a donar un gir de la mà del Mario Sandoval i veurà la seva oferta gastronòmica reforçada i revitalitzada.

Segons Ángeles Alarcó, presidenta de Paradors la meta d'aquest equip multidisciplinari de treball és " recuperar l'essència de la cuina tradicional de Paradors aprofitant el coneixement i experiència dels nostres cuiners alhora que s'introdueixen nous mètodes de treball i processos de cuina ."

En definitiva, es tracta de reformular un projecte entre tots, per continuar amb l'èxit de la xarxa com a destinació gastroturístico. Paradors, vol continuar sent un referent en el turisme espanyol i aposta clarament per l'extensió global amb un potent projecte gastronòmic. Sense allunyar-se dels productes i cuina locals i propis de cada restaurant, la col·laboració vol redimensionar el valor de la gastronomia de la companyia, gràcies al coneixement culinari i de gestió que aporta al projecte el reconegut xef al qual avalen les més prestigioses distincions culinàries.