Compartir

Andorra, i més concretament el camp de Xixerella, acollirà  per primera vegada entre el 30 de juny i el 3 de juliol la Copa del Món de pitch and putt, en què hi prendran part deu equips. L'equip nacional, integrat per Gonzalo Mendoza, Toni Armengol i Josep Escabrós, amb Xavier Linde com a capità, té les màximes aspiracions, ja que espera que el fet de jugar a casa sigui un al·licient. Per això, i malgrat que creuen que Irlanda i Catalunya són favorites, no renuncien a res tenint en compte, a més, que arriben en un bon estat de forma, tal com ha comentat Mendoza.

De fet, Mendoza ha exposat que malgrat els equips català i irlandès estiguin “una mica més endavant” que l'andorrà ho pensen compensar “amb il·lusió” i esperen poder fer una bona fase classificatòria per poder optar a uns millors encreuaments i, d'aquesta manera, tenir més opcions de fer podi. A més a més, consideren que arriben en un bon estat de forma, de fet, Mendoza ha assenyalat que és “l'òptim per lluitar amb els millors”. També ha remarcat que el camp de Xixerella té “molts secrets” i que el fet de conéixer-los pot ser un punt a favor. A més, esperen que el suport del públic sigui un altre element que els ajudi a fer un bon paper.

Així, Linde ha destacat que malgrat el “respecte” als dos rivals que semblen més forts les aspiracions són màximes, un aspecte que corrobora Armengol, que ha manifestat que “anem a guanyar”. Escabrós ha destacat, a més, que tot i que jugar a casa “és una motivació extra, també és una responsabilitat afegida”.

La directora de l'àrea de Banca Comercial de Crèdit Andorrà, Sílvia Cunill, ha recordat que fa deu anys que l'equip es presentava a la primera Copa del Món i que des de llavors hi ha hagut molt “treball i esforç” fins arribar a poder acollir aquesta cita, havent fent, en el camí, resultats destacats com un subcampionat. Precisament a aquests bons resultats s'ha referit també Mendoza, que ha recordat que a Catalunya hi ha uns 13.000 federats i que a Andorra la xifra se situa en uns 120 una xifra que no té repercussió en el nivell: “som pocs però forts”, ha manifestat.