sábado, 15 agosto 2020 16:41

L'aire condicionat per menys de 10 euros que no necessita llum per funcionar

Malgrat que aquests dies la calor ha donat un petit respir, la setmana que les temperatures començaran a normalitzar-se i el sol tornarà a brillar amb força en la gran majoria d'Espanya.

Per pal·liar aquest asfixiant calor, el bloc 'Inhabitat' s'ha fet ressò d'un peculiar sistema de refrigeració que és perfecte per refrescar a l'estiu. Avantatges? Té unes quantes: que és capaç de donar aire fred sense estar connectat al corrent elèctric, és a dir, zero euros a la factura de la llum i que crear-lo amb prou feines et portarà unes hores del teu temps i amb prou feines deu euros.

Ashis Paul, un jove dissenyador de Bangla Desh, va publicar el seu 'Eco Cooler' a les xarxes socials, aparell d'aire condicionat que ha enlluernat a mig món i que ha fet que en el país ja hagi més de 25.000 llars amb ell.

Què es necessita? Ampolles de plàstic buides i un panell lleuger de la mida d'una finestra. Quan tinguis aquests materials, curtes el 'cul' de l'ampolla i les col·loques en aquest panell. A continuació, posa-ho a la finestra amb la part ampla cap a fora i funcionarà. Per què? Perquè l'aire calent es comprimeix i es refreda en passar pel coll de les ampolles. Molt fort!