Compartir

Andorra fa un pas endavant per avançar en el desplegament de la mobilitat sostenible basada en l'hidrogen com a combustible, gràcies a un projecte impulsat per FEDA, la Fundació per al desenvolupament de les noves tecnologies de l'hidrogen de l'Aragó, la companyia catalana Applus+ Idiada i les companyies franceses EDF i Ondulia, amb el suport dels ajuntaments d'Osca i Jaca i les àrees d'indústria dels governs d'Andorra, Catalunya, l'Aragó i la regió de Llenguadoc-Rosselló-Migdia-Pirineus.  

Aquestes plantes s'afegeixen a les ja existents al Parc Tecnològic Walqa (Osca) i a Val d'Espartera (Saragossa), i les que estan en construcció a Rodés (Avairon) i Albi (Tarn). També formen part del projecte setze vehicles elèctrics de cel·la de combustible d'hidrogen: sis turismes, vuit furgonetes i dos autobusos. Tot el projecte té un pressupost de 3,9 milions d'euros; 2,4 dels quals provenen del programa POCTEFA.

L'H2PiyR serà un banc de proves a escala real per demostrar els avantatges de l'ús del vehicle elèctric de cel·la de combustible amb diversos objectius a mitjà i llarg termini: crear una xarxa transfronterera de mobilitat amb hidrogen per Europa, reduir les emissions associades als vehicles tradicionals, impulsar les economies locals, promoure oportunitats de negoci, sobretot entre les pimes, i fomentar la innovació en tecnologies basades en l'hidrogen.