Quantcast

Andorra es postula per acollir el congrés de l'Aliança Europea d'Agències de Notícies del 2017

Andorra podria ser la seu, l'any vinent, del congrés que celebren les agències de notícies europees cada any. Aquest dimarts i dimecres visita el Principat el consell directiu de l'Aliança Europea d'Agències de Notícies (EANA), amb el secretari general, Erik Nylen, al capdavant, acompanyat de Clive Marshall (Regne Unit), Jonas Eriksson (Suècia) i Alexandre Giboi (Romania). L'objectiu és conèixer el país i explorar la possibilitat que pugui acollir el congrés de l'any vinent, una decisió que es podria anunciar durant el congrés d'aquest 2016, que tindrà lloc al setembre a Bratislava (Eslovàquia). 

El consell directiu de l'EANA ha visitat el Consell General, on han estat rebuts per la subsíndica general, Mònica Bonell, per tal de conèixer l'estructura institucional del país, i també s'han desplaçat a les instal·lacions del Centre de Congressos d'Andorra la Vella. A banda, la comitiva aprofitarà la trobada per celebrar una de les reunions de treball periòdiques de l'Aliança.

La visita dels responsables de l'Aliança ha de servir per explorar la possibilitat que el Principat pugui acollir el congrés de l'any vinent, una decisió que es podria anunciar durant el congrés d'aquest 2016, que tindrà lloc a Bratislava (Eslovàquia) del 21 al 23 de setembre. L'esdeveniment, que estarà organitzat per l'ANA com a membre de l'EANA i amb el suport del Govern, es podria celebrar a la tardor del 2017, en dates encara per concretar.

L'edició d'enguany del congrés de l'EANA tractarà sobre la seguretat en les agències independents en el món digital, i s'abordaran temes com l'ús de fotografies de terceres parts, Facebook i la col·laboració amb els editors de notícies, la transformació multimèdia, i el periodisme robòtic i la intel·ligència artificial en notícies financeres. També es parlarà sobre les noves oportunitats de negoci per impulsar la independència de les agències, així com la controvèrsia en els processos de privatització i les pressions polítiques en agències de països en transició.

El secretari general de l'EANA, Erik Nylen, en la que ha qualificat de primera visita a Andorra, ha indicat que el principal problema que han d'afrontar les agències de notícies i els mitjans de comunicació en general és la recerca d'un “nou model de negoci”. En aquest sentit, ha indicat que “mai hi ha hagut tantes plataformes de notícies com fins ara gràcies al desenvolupament d'Internet”, però el problema és que “massa notícies són a la xarxa de manera gratuïta i això no és una solució sostenible”. Per tant, considera que el periodisme s'està desenvolupant de manera “interessant” a Europa i al món, però “el problema és trobar la manera que la gent pagui per aquests continguts”.

Comentarios de Facebook