martes, 22 septiembre 2020 14:32

El Raonador presentarà el llibre de ponències del Seminari d'Estiu de la Càtedra de Pensament Cristià

El llibre que recull les ponències que es van dur a terme a la darrera edició del Seminari d'estiu de la Càtedra de Pensament Cristià, a Sant Julià de Lòria, serà presentat aquest dijous a Andorra la Vella, a les 20 hores. L'acte, presidit pel copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, comptarà amb la presència de diverses personalitats. En glossarà el contingut el raonador del ciutadà d'Andorra, Josep Rodríguez Gutiérrez, que farà un repàs per tot allò que van exposar els doctors Àngel Castiñeira, director de la Càtedra de Lideratges i Governança Democràtica d’ESADE (URL); Camino Cañón, catedràtica de Lògica Matemàtica de la Universitat Pontifícia de Comillas i presidenta del Fòrum de Laics d’Espanya; i Francesc Torralba, director de la Càtedra.

La Càtedra va posar en relleu que la complexitat del món present requereix lideratges exemplars i amb autoritat; lideratges que s’inspirin en principis i s’articulin a través de virtuts, i que tinguin capacitat d’entusiasmar i de sumar complicitats en la gran tasca de construir un món millor. A l'acte es presentarà l'edició del Seminari d'Estiu de la Càtedra d'enguany, que se celebrarà el 2 de juliol i que portarà per lema 'Vers una economia sostenible', per tractar en profunditat amb mirada esperançada, de la situació del planeta i de les mesures que podem aplicar, tant a nivell individual com comunitari, per garantir un futur digne a les generacions futures.

Hi parlaran Lluc Torcal, procurador general de l’Orde del Cister, amb la ponència 'Una panomàrica de l’estat de la terra a la llum de Laudato Si del Papa Francesc', i Josep M. Mallarach, membre de la Comissió d’Àrees Protegides i Política Ambiental (UICN), que parlarà sobre 'El vincle entre naturalesa i espiritualitat. Cap a un nou paradigma'. Clourà les ponencies Francesc Torralba, tot parlant del tema 'Eixamplar el sentit de l’ètica ecològica. La persona humana en el centre de tot'.