Compartir

Que els pits d'una dona són diferents als d'un home és un fet. Funcional i Fisiològicament. Una altra cosa és que ho siguin, també, davant la llei. Una associació ciutadana que lluiten per la igualtat de gènere anomenat 'Free the Nipple' ha demandat a la ciutat de Fort Collins, a Colorado, per prohibir que les dones ensenyin els pits en públic, alguna cosa que els homes de la localitat sí que poden fer . El grup ha presentat una demanda per lluitar contra el que consideren que és una ordenança "masclista" i "puritana" , informa el diari The Independent.

a l'octubre, l'ajuntament va rebutjar la idea que les dones poguessin exposar lliurement els seus pits, però va acordar modificar la llei per permetre la lactància materna en espais públics. El consistori també va aclarir que la llei no s'aplica a nens menors de 10 anys .

La demanda assenyala que l'ordenança local prohibeix a les dones mostrar els seus pits i mugrons en públic, mentre que els nens i els homes poden fer-ho "sense por de ser detingut o processat" .

Mentrestant, les dones podrien enfrontar-se a penes de fins a 180 dies de presó i una multa de fins a 2.400 euros per violar les lleis locals. Mentre, en contrast, 30 estats d'Estats Units, així com les ciutats de Denver, Boulder i Nova York, han reconegut el dret de les dones a aparèixer en topless en públic.