Compartir

Aquesta querella per prevaricació va ser interposada el passat 17 de maig per un altre dels candidats a la presidència de la federació Miguel Galán. Villar haurà de declarar com investigat -el que abans era imputat- davant del jutge Marcos Ramon Porcar, que ha ordenat l'obertura de diligències, per al pròxim 15 de setembre. Abans, el 23 de juny, el president del futbol espanyol, ha de presentar-se als jutjats de Majadahonda. En aquesta primera Cira judicial, el jutge podria arxivar la querella si dedueix que no hi ha motius suficients per continuar.

I és curiós, perquè aquesta última data coincideix amb la celebració de l'Eurocopa, i l'esdeveniment esportiu tindrà a Villar com a president en funcions de la UEFA.

Galán va interposar la querella després de considerar que Villar va elaborar deliberadament un reglament electoral que s'apartava "radicalment" de la norma general. En aquest reglament invàlid es vulneraven diversos punts, entre els quals es trobava la moció de censura, o fins i tot els propis estatuts de la federació a l'ordenar una reducció del nombre d'assembleistes, que són els encarregats de votar en les eleccions a la presidència. Per aquest últim punt, Villar es va veure obligat a modificar els estatuts federatius durant l'última assemblea extraordinària que es va veure obligat a convocar per a això.

A hores d'ara, Villar està meditant presentar a les eleccions de la UEFA. Les eleccions a la presidència de l'organisme que regeix el futbol europeu estan programades per al 14 de setembre, és a dir, un dia abans d'haver d'anar a declarar si el jutge ho considera convenient el pròxim 23 de juny .