Compartir

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha rebut aquest dijous al matí el cap d'unitat de la Divisió per a la recerca de finançaments del Comitè Internacional de la Creu Roja, Benno Kocher. El CICR és una institució humanitària neutral, imparcial i independent, que treballa en la prestació de protecció i assistència humanitària a les víctimes dels conflictes armats i d'altres situacions de violència.

Durant la trobada, Kocher ha valorat l'eficiència de l'acord de col·laboració que el Govern manté amb aquesta institució. Un acord que es va signar el 2012 i que es va renovar el setembre de l'any passat, per quatre anys més. Serveix per establir les retribucions per ajuda humanitària que dóna Andorra al CICR, i que està establert en un import de 40.000 euros l'any, “per tal que pugui complir amb els compromisos adquirits”, ha destacat l'Executiu a través d'un comunicat.

Saboya ha pogut conèixer de primera mà els punts d'acció principals del CICR, que en l'actualitat es focalitzen a l'Àsia Central, en zones d'Àfrica i a l'Amèrica del Sud, i especialment en els darrers anys a Síria, una zona en conflicte des de fa sis anys que travessa la crisi humanitària més gran i complexa de l'actualitat. En aquest sentit el cap d'Unitat i el ministre han coincidit en les dificultats per abordar la gestió de la crisi de refugiats.

L'acció del CICR es fonamenta en els Convenis de Ginebra de 1949 i els seus Protocols addicionals, així com en els Estatuts de la Institució i les resolucions de la Conferència Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja.