Compartir

La novel·la 'Vorejant els límits', guanyadora del Premi Carlemany 2015, ha començat la seva promoció a l'Escola Andorrana de segona ensenyança d'Encamp, centre que aquest dilluns ha visitat el seu autor, Jordi Ortiz, per donar a conèixer a un grup de joves d'entre 15 i 16 anys el procés creatiu, els detalls sobre el món editorial, o les entranyes d'aquesta obra formada per 29 contes de temàtiques tan diverses com ara la sociologia, la cibernètica, la metafísica o la biologia.

L'escriptor ha considerat que és molt important poder realitzar aquest tipus de sessions per tenir un retorn dels seus escrits i confirmar que les impressions dels joves coincideixen amb les del jurat inicial del Premi Carlemany: nou estudiants d'entre catorze i setze anys, alumnes dels tres sistemes educatius d'Andorra.

Actualment, Ortiz treballa en un llibre infantil sobre una nena extraterrestre que arriba a la terra i ha de fer un treball a l'escola per descobrir el millor i el pitjor del planeta Terra. També espera finalitzar abans de l'estiu una obra juvenil que narra la història d'un nen que es va fent gran fins a arribar a l'adolescència i es troba amb un conflicte familiar en què els seus pares estan separats i el pare és violent. Segons el mateix escriptor, “m'he especialitzat a provocar”, ja que durant les primeres obres anava més amb compte però ara prefereix incitar al lector perquè s'involucri en la història i reflexioni.

Els treballs candidats al Premi Carlemany 2016 es podran presentar fins al 20 de juny i l'obra guanyadora es coneixerà al mes de novembre.