Quantcast

Què passa si no poses el mòbil en mode avió en el vol?

Es diu ' manera avió ' per alguna cosa i és que durant els vols sempre es recomana que s'utilitzi si no es vol apagar el telèfon, l'ordinador o la tablet per poder seguir fent servir els programes que no tenen Internet.

En el món tan tecnològic que vivim, és molt necessari que per megafonia sempre ens recordin posar-ho. Però, ¿i què passa si no ho activem ni apaguem el mòbil ? Molta gent pensa que el avió es pot caure o trencar alguna part d'ell, però en realitat no té res a veure amb això.

Ha estat un pilot de vol el que ha aclarit aquesta curiositat que a tants els pica. Assegura que no hi ha cap perill per a l'avió ni per als passatgers que no es posi la manera avió durant el vol, ja que la radiació que emeten no interfereix en el sistema operatiu ni que estiguin diverses persones fent servir els telèfons. Però sí que pot resultar molt molest per als pilots que estan a la cabina i també per als controladors aeris.

"Tu pots haver sentit el soroll desagradable que produeix un sistema d'àudio en ocasions quan un telèfon mòbil és a prop. Jo, de fet, escolto aquest tipus de soroll a la ràdio durant el vol per culpa dels mòbils encesos. No és crític per a la seguretat, però puc assegurar del cert que és molt molest " , ha explicat el pilot en 'Quora'.

Tant la tripulació com els controladors escoltarien un brunzit totalment horrible, molt semblant al d'un micròfon quan s'acosta a un sistema d'àudio. Si han d'estar pendents d'informació important durant el vol que afecta la seguretat, el més convenient és que es posi el ' manera avió ' a tots els dispositius, per molt que no vagi a explotar.

Comentarios de Facebook