Compartir

Has acudit recentment a un hotel ? Si ha estat així, probablement no t'hagis adonat que entre el ampli nombre d'habitacions (parlem sempre dels que pertanyen a cadenes nacionals i internacionals) no està la 420 .

En països com els Estats Units, especialment, els hotels eviten aquesta numeració per les seves habitacions. Però … Per què ho fan? ¿Es tracta d'una alguna maledicció o pesa sobre elles algun malefici ? No, segons informa el diari 'The Telegraph, que es fa ressò de les informacions de pàgines especialitzades en viatges com' www.traveller.com ', el cànnabis és el responsable d'aquest estrany ritual d'evitar la 420 en alguns hotels.

Segons moltes teories, aquest nombre està clarament relacionat amb el consum de marihuana en un dia assenyalat: el 20 d'abril. No només els EUA celebra aquesta jornada sinó que altres com el Regne Unit marquen al calendari aquesta data en la qual fumar 'herba'.

Per què aquesta tradició? En els anys 60, un grup d'estudiants d'un institut de Califòrnia, a San Rafael, s'amagaven per fumar després de l'estàtua de Louis Pateur, situada al campus, a les 4:20 hores de la tarda. El codi "Louis 420" corria tots els racons de l'institut per avisar en cas que apareguessin professors.

Aquest codi es va acabar convertint en internacional i els hotels, especialment d'Estats Units, han denunciat 'festes de la marihuana 'que organitzaven joves que demanaven aquest nombre d'habitació, destrossant mobiliari i molestant a la resta de persones allotjats.

Això va portar a molts hotels a evitar aquesta habitació 420 amb una forma creativa. O bé, renombrándola amb el "419 + 1" o, al contrari, llevant del llistat de l'esmentat complex.

Altres teories, sense fonament que diuen que els hotels no tenen aquesta habitació, apunten que no té res a veure la cançó de Bob Dylan, 'Rainy Day Women # 12 & 35', en la qual afirma que l'ésser humà serà apedregat (12×35 = 420) o amb la data de la mort del cantant Bob Marley, l'11 d'abril del 1981.