Compartir

La preparació realitzada durant aquest hivern ha estat un dels factors determinats per entendre el gran inici de temporada dels germans Casals en la primera prova de la temporada de l'Skyrunner World Series 2016 disputada a Sichuan (Xina). Així ho han assegurat els dos corredors de l'equip nacional d'Andorra de curses de muntanya en l'acte que aquest dimecres ha organitzat MoraBanc per felicitar-los públicament per la tercera i quarta posició aconseguida en la primera prova del calendari. En aquest sentit, Marc Casals, que va signar una meritòria tercera posició a poc més de tres minuts del primer classificat, ha destacat que el més important no és només la posició aconseguida, sinó la poca diferència amb uns corredors “referents” com ara Tadei Pivk, últim campió de les Skyrunner World Series del 2015, o el català Pere Rullan, per darrere dels andorrans en una cinquena posició”.

Respecte a l'estat de forma d'ambdós corredors durant la competició, tant el Marc com l'Oscar han recalcat que “vam arribar en molt bones condicions i amb un hivern on es va treballar molt bé” i en aquest sentit han precisat que la prova de la Xina era molt especial, “no només perquè era el primer cop que es realitzava, sinó perquè presentava un recorregut a molta altitud i amb una gran pujada i només un únic descens no molt llarg”. D'aquesta manera, tot i recalcar que “les primeres hores van ser difícils pels marejos”, els germans Casals han indicat que la cursa de la Xina era propicia per aconseguir un bon resultat, ja que tal com ha explicat Marc Casals, “estem acostumats a entrenar a partir dels 2.000 metres i això ens va afavorir”. Precisament, per tal de preparar-se per aquesta primera prova, des del mes de gener, els germans Casals han estat complementant els seus entrenaments amb diverses sessions realitzades dins de càmeres d'hipòxia que permeten simular un escenari similar al de competició.

Pel que fa a la pròxima cursa, que tindrà lloc al juny, Marc Casals ha indicat que “encara queden dos mesos per preparar-la bé” i en aquest sentit ha detallat que una part important de l'entrenament se centrarà a millorar els descensos, ja que segons el corredor, “és el que més ens penalitza i on perdem més temps respecte als primers”.