Quantcast

Andorra la Vella acollirà per primera vegada la Final-Concert del concurs 'La Sardana de l'Any'

Andorra la Vella acollirà per primera vegada, la Final-Concert del concurs 'La Sardana de l’Any'. La cita serà al Centre de Congressos de la capital el dissabte 7 de maig a les 17.30 hores i s’emmarca en els actes de la Capital de la Cultura Iberoamericana 2016. La part musical anirà a càrrec de les cobles Jovenívola de Sabadell, i una formació especial amb músics que han format part de la cobla Jovenívola de Sabadell durant els seus 40 anys d’existència.

La primera part de l'actuació oferirà les 10 sardanes finalistes del Premi Popular. El públic assistent podrà votar amb una butlleta en què s’atorgaran 3, 2 o 1 punts a les tres sardanes preferides per cada votant. Com que la final també se seguirà en directe a través d’alguns casals catalans de l’estranger, es farà recompte de tots els vots del públic assistent i dels vots provinents dels casals catalans participants. La sardana amb més punts serà la guanyadora del Premi Popular de 'La Sardana de l’Any 2015' i la segona  amb més punts aconseguirà l’accèssit.

La segona part consistirà en l’estrena de l’espectacle 'Alla contra', d’Esteve Molero, una peça que representa un encontre amb les contrarietats de la creació: el contrapunt, el contratemps, el contrapàs, el contrabaix i d’altres 'contres'. Es tracta d’una peça per a cobla ampliada, cor i contralt narradora. Comptarà amb la participació de la cobla Jovenívola de Sabadell, El Pont d'Arcalís, l’Orfeó Andorrà i el propi Molero, com a creador del concepte i director musical.

Premi de la Crítica i Premi Joventut

També es donarà a conèixer la sardana guanyadora del Premi de la Crítica. Aquesta peça sorgeix de les 45 sardanes seleccionades per participar en el concurs 'La Sardana de l’Any'. Igualment, es repeteix el Premi Joventut, instaurat per primer cop l’any passat. La seva finalitat és promocionar els autors joves menors de 30 anys que componen sardanes.

A més a més, a les 15.30 hores hi haurà una ballada de sardanes a la Plaça del Poble d’Andorra la Vella. La part musical anirà a càrrec d’una formació especial de la Jovenívola de Sabadell amb músics que han format part de la cobla durant els seus 40 anys. La Final-Concert de 'La Sardana de l’Any 2015' l’organitzen l’Agrupació Sardanista Andorrana i la Confederació Sardanista de Catalunya, amb la col·laboració del Comú d’Andorra la Vella i la Fundació SGAE.

Comentarios de Facebook