Compartir

Facebook s'ha convertit en el punt de reunió, un cop més, dels desafiaments virals. Després d'estar buscant durant molt temps en una imatge a tigres, óssos pandes o ous, els usuaris de les xarxes socials s'enfronten ara a un problema matemàtic que divideix a uns i altres. Més d'1,5 milions de persones s'han posat a resoldre-ho … i amb resultats diferents!

Quina és la primera solució possible que se'ns ve el cap? 40 . Sí, si entenem que el resultat final de cadascuna de les sumes que ja coneixem el sumem al de la següent, és a dir, perquè el 3 + 6 = 21, ens cal afegir el 12 del resultat anterior.

Una altra de les solucions més comentades pels usuaris a Facebook és el 96, és a dir, un nombre al qual cal arribar multiplicant l'últim factor per l'anterior i sumar després (tal com ens van ensenyar a l'escola). Exemple: 1+ (4×1) o 2+ (5×2).

Qui té raó? Els que responen 40 i els que aposten 96 tenen raó. Sí, aquest tipus de seqüències permeten vàries de les respostes correctes i fins i tot alguns asseguren que els surt 52. Per què ? Perquè multipliquen l'últim dígit que coneixen de la suma (11) amb el número d'ordre de la fila (4), al que li sumen el primer dígit que no s'ha utilitzat, és a dir, 8+ (11×4). D'altres, ja tirant d'ironia, diuen que totes estan malament i que l'única que val és l'última … 19!