Compartir

42 parades omplen la plaça del Poble d'Andorra la Vella per celebrar la Fira del llibre i de la rosa, una parada més que l'any anterior, tot i que el cònsol menor de la capital, Marc Pons, ha assegurat que està tot l'espai cobert i la xifra és limitada. A les 12.30 hores ha tingut lloc la inauguració oficial amb el recorregut de les autoritats, tot i que des de primera hora del matí han estat arribant força visitants per comprar els seus llibres i roses. Així ho han reconegut els mateixos llibreters, que han constatat com la previsió meteorològica ha fet que la majoria de la gent hagi sortit durant el matí per buscar “principalment títols andorrans”, segons ha explicat Felicidad Durà de la llibreria Idees, que a més, ha reconegut que “estem desitjant que arribi Sant Jordi perquè aconseguim vendre el que no podem durant els mesos més fluixos”.  

'50 anys de tu a tu des de Canillo. Diari d'un mossèn compromès', de mossèn Ramon de Canillo, 'El ball de la vida' d'Albert Salvadó i Anna Toha, o 'Diccionari Visual d'Andorra' de Pere Moles, han sigut alguns dels títols més venuts durant el matí, i així ho ha pogut constatar Anna Riberaygua de la llibreria La Puça, que s'ha mostrat molt contenta amb la gran afluència de públic i l'ambient que s'ha format a la plaça.

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, també ha pogut comprovar la forta demanda dels títols andorrans i ha reconegut que fins ara era poc lectora de la literatura andorrana però que s'ha sorprès “molt gratament”. A més ha aprofitat per recomanar llibres com 'La nena de la casa de la bauma' de Maria Encarnació Bellostas, 'Josep Maria Mas Pons, Pere de l'Oros. Vida política 1960-1991' d'Albert Roig, 'Jo vaig treballar a Ràdio Cincinnati' de Gabriel Fernàndez, o 'Aspectes de l'art popular d'Andorra' de Sergi Mas.

Per la seva banda, el cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons, ha pogut parlar amb els llibreters i constatar l'èxit de venda que està tenint la Fira del llibre i la rosa, a més de l'oportunitat que significa perquè les entitats culturals es donin a conèixer. Pons ha celebrat la forta tradició que ha agafat aquesta Diada al país, “amb gairebé 25 anys d'història”.

Gelabert valora molt positivament el primer any al capdavant del Ministeri de Cultura

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha aprofitat per fer una valoració del primer any al capdavant del Ministeri, ja que durant la Diada de Sant Jordi de l'any passat acabava de ser nomenada però encara no havia pres possessió del seu càrrec. Així doncs, assegura que està molt sorpresa per la capacitat de treball de tot l'equip, “amb els pocs recursos que tenim”. I assegura sentir-se molt orgullosa del Ministeri.

També ha recordat que s'està treballant per trobar una ubicació per als frescos de Santa Coloma i manté el seu compromís que es quedin allí, tot i que “ara la pilota la té el Comú d'Andorra la Vella que està negociant per trobar el lloc”. En aquest sentit, ha avançat que des del Comú ja li han dit que hi ha opcions a la mateixa Santa Coloma però encara es desconeixen.