Quantcast

AM.- L'AREB adjudica Vall Banc al fons JC Flowers per 29 milions d'euros

El banc pont de Banca Privada d'Andorra (BPA) serà adquirit pel fons d'inversió JC Flowers & Co, una firma fundada el 1998 dedicada a invertir en el sector financer. La compra s'ha tancat per un total de 29 milions d'euros, i segons l'AREB, la proposta seleccionada reuneix tots els requisits exigits: optimitza l’u's dels recursos pu'blics, ofereix bones perspectives de continui'tat de negoci per a Vall Banc, els seus clients i els seus empleats, a me's de garantir l’adopcio' de les millors pra'ctiques de negoci i de compliment normatiu, fruit de la dilatada experie'ncia de J.C. Flowers & Co en la gestio' d’entitats financeres. 

Fonts pròximes a l'entitat han indicat que l'operació no suposarà cap nou acomiadament, ja que la totalitat dels treballadors actuals passaran a Vall Banc. A més, també es garanteix que els clients recuperaran tots els seus dipòsits, però s'ha fixat un termini de sis mesos de restriccions. L'AREB ha aprovat aquest dijous la resolució de BPA, i es preveu que el traspàs dels clients lícits, actius i passius i empleats es pugui dur a terme en les properes setmanes. Segons les fonts consultades, l'operació tindrà lloc entre el 9 i 10 de maig -durant els quals l'entitat romandrà tancada-, per tal que Vall Banc pugui començar a operar el proper 11 de maig. 

BPA notificarà als clients, mitjançant comunicacions tant genèriques com personalitzades, la seva situació i el resultat de l'anàlisi dels seus respectius comptes. Pel que fa als clients que encara no han passat el procés de revisió, considerats 'no traspassables', es mantindran a BPA almenys de forma transitòria i podran passar a la nova entitat si acrediten que compleixen amb els requeriments de prevenció de blanqueig i finançament del terrorisme. Els comptes sospitosos quedaran bloquejats a BPA i seran notificats a les autoritats competents. 

El president de l'AREB, Albert Hinojosa, ha assegurat que l'oferta de JC Flowers dóna compliment “punt per punt” al pla de resolució de BPA, ja que “protegeix els interessos dels clients lícits de l'entitat, assegura la viabilitat de Vall Banc i demostra l'interès dels inversors internacionals pel país, que al seu torn certifica la bona salut del sistema financer andorrà”. 

De la seva banda, el director general i conseller delegat de la firma, J. Christopher Flowers, s'ha mostrat molt satisfet pel fet que la seva oferta hagi estat la seleccionada, i ha assegurat que donarà continuïtat als serveis de banca privada de l'entitat, desenvolupant-la perquè pugui ser líder del sector. “Confiem que el nostre profund coneixement del sector financer, així com la nostra aposta sostinguda pel talent i les solucions innovadores, potenciaran el desenvolupament de Vall Banc per transformar l'entitat en una líder de la indústria, pel servei que brindarà als clients de banca privada i les seves capacitats de gestió”, ha declarat. 

Augment del capital social de 27 milions d'euros
Finalment, l'AREB ha informat que la resolució aprovada també preveu l'absorció de les pèrdues de BPA segons l'acord sobre la valoració negativa de l’entitat, adoptat pel Consell d’Administracio' de l’AREB el 17 de juliol del 2015, que la xifrava en -103 milions d’euros. Aquesta operació es farà mitjanc'ant l’amortitzacio' total del capital de l’entitat, els instruments hi'brids (preferents) i el deute subordinat. 

A més, es durà a terme un augment del capital social de Vall Banc de 27 milions d’euros mitjanc'ant l’emissio' de noves accions que seran subscrites per l’AREB mitjanc'ant els fons disponibles del FAREB, el que elevara' fins els 30 milions d’euros per complir amb les exige'ncies regulato'ries sobre capital mi'nim establert per la legislacio' andorrana en mate'ria d’entitats financeres.

Comentarios de Facebook