Quantcast

Joan Roca: "Encara que sembli molt glamurós, l'ofici de xef segueix sent molt dur"

En el matí d'ahir, la tensió es vivia i feia olor en els passadissos de la prestigiosa escola de cuina Li Cordon Bleu Madrid on es va celebrar el quart Premi Promeses de l'Alta Cuina que busca destacar a els millors aspirants a xefs del país. A la final només havia 10 candidats que ja havien aconseguit una fita: passar a la final després d'haver competit amb altres 40 cuiners.

Després de quatre hores a la cuina, els aspirants van presentar al jurat les seves elaboracions, que en aquesta ocasió tenien com a regla fonamental que l'ingredient fonamental fos el porc i que al plat estigués integrada una cassoleta de verdures, moniato.

Segons el jurat, que estava compost pel famós xef català Joan Roca , propietari del Celler de Can Roca; Javier Estévez, cuiner revelació a Madrid Fusión 2016, i el periodista Rodrigo Varona al costat de tres xefs de l'escola, en aquesta edició emetre la fallada va ser molt difícil ja que les creacions eren molt bones però cap despuntava sobre les altres.

al final, la victòria se la va endur l'aspirant a xef de Jerez de la Frontera Rafael de Bedoya Pérez Rendón , un jove de 25 anys que l'any que ve tindrà una beca per cursar un programa a Le Cordon Bleu Madrid. Després de rebre la notícia, Què! parlo amb l'estudiant de l'escola Aiala Karlos Arguiñano de Guipúscoa que estava impressionat pel premi.

"Ha estat una sorpresa, perquè jo estava tranquil amb els meus amics celebrant que m'anava a casa amb una experiència molt bonica, i quan he escoltat el nom ha estat la culminació. Sabia que tenia alguna possibilitat, però també saps que el mateix no entres en els criteris dels que t'estan jutjant ", va dir de Bedoya que va buscar amb la seva elaboració fer un plat diferent a l'estil tradicional .

"han entès el que volia transmetre amb el plat. Vaig voler integrar tot en un mateix plat i han vist que totes les coses que et exigien les he pogut conjuntar ", va concloure el guanyador, que va rebre una beca de 21.000 euros per a cursar el programa l'any que i 1.500 euros per a l'escola on estudia. < / p>

Així mateix, Què! va tenir l'oportunitat de xerrar amb el xef Joan Roca, qui anima des d'aquestes línies als aspirants a xefs a seguir participant en aquests concursos que ofereixen bones recompenses. "Crec que els concursos són oportunitats per aconseguir coses i per a qualsevol jove fer un curs aquí d'aquestes característiques és un veritable luxe" .

Durant la conversa, Roca ha explicat que no només és important la presentació i el sabor del menjar, sinó que han valorat molt l'actitud del candidat i la presentació que ha fet del plat . "és important la presentació, però per a mi és més important el gust i el que ens volen explicar, és important l'execució tècnica i l'actitud: el compromís, col·laborar a la cuina amb els altres ", va dir el xef català.

També, el xef va recordar que la felicitat és l'èxit enfront del que pensin molts cuiners, i que "encara que sembli molt glamurós, l'ofici de xef segueix sent molt dur. Jo aconsello sempre als estudiants que no s'obsessionin amb els premis, que siguin feliços cuinant i que s'ho passin bé a la cuina. Si cada dia quan van a cuinar són feliços ja tenen l'èxit, que no són ni els reconeixements ni les Estrelles Michelin ".

cuina a baixa temperatura

Abans de finalitzar la xerrada, Joan ens va explicar el nou projecte de cuina a baixa temperatura, una investigació professional del restaurant que permetrà als cuiners domèstics realitzar les seves menjars a baixa temperatura.

"El projecte té diferents aspectes. D'una banda hi ha un llibre i un web que ofereixen receptes i indicacions de com cuinar a baixa temperatura, i una tècnica per utilitzar-la de forma fàcil i pràctica. No és un negoci per a nosaltres. El que busquem és compartir el que fem al restaurant i poder donar-li difusió perquè la gent pugui cuinar a casa com ho fem al restaurant ".

Roca ha indicat que és una petició demandada des fa temps pels clients i que simplement és un procediment similar al que feien servir les nostres àvies quan feien els àpats a foc lent. "Té bastants coses de la cuina del 'xup-xup', com ho feia la meva àvia, que has de fer-ho amb temps i poc a poc ", va concloure el propietari del Celler de Can Roca.

Comentarios de Facebook