jueves, 1 octubre 2020 16:08

Es confirma el tancament al trànsit de la part baixa de l'avinguda Meritxell amb l'aval del 85% dels comerciants

Després de la fase de contactes amb els propietaris i comerciants de la part alta de l'avinguda Meritxell i de comptar amb l'aval del 85%, la part entre el carrer de la Unió i la plaça de la Rotonda serà per a vianants segurament a finals d'any. Tot i que la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, no ha volgut marcar una data exacta, s'ha compromès a treballar “sense perdre temps”.

La consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina, ha explicat que els cònsols s'han traslladat personalment als 75 comerços per explicar el projecte i conèixer l'opinió dels comerciants i propietaris, a més d'escoltar possibles propostes, i no hi hagut cap oposició frontal, ja que els qui no creuen en el tancament al trànsit de vehicles, estan convençuts que cal algun canvi, “i s'han mostrat disposats a col·laborar”.

La segona fase s'encarregarà d'estudiar la viabilitat i fer un projecte d'embelliment conjuntament amb la part alta de l'avinguda Meritxell. Marsol ha explicat que actualment s'està treballant en diferents possibilitats i fins i tot es pensa a tornar a obrir a la circulació el pont de la Rotonda. Està previst que en un parell de mesos es decideixi si la part alta es converteix en un carril i el seu sentit, i a partir d'aquell moment tirar endavant el projecte d'embelliment.

El pressupost d'aquest any és de 300.000 euros, ja que segons la cònsol major, l'embelliment serà superficial perquè les xarxes de servei ja es van fer fa un temps i no es tracta d'una obra complicada. Tindrà dues fases, una entre octubre i novembre d'aquest any, i l'altra entre maig i juny del 2017.