Compartir

'Altamira' és una de les estrenes més esperats del cap de setmana. La pel·lícula, protagonitzada per Antonio Banderas i que compta amb 9 milions d'euros de pressupost, és un homenatge a les coves rupestres, la idea va partir de la família Botín.

En el clip que us oferim en exclusiva, parla Vilanova, un dels pocs personatges que donarà suport a Antonio Banderas després del seu descobriment, i que a la vida real va ser un destacat científic. Banderes interpreta el paper de Marcelino, arqueòleg aficionat que amb la seva filla va descobrir la troballa que canviaria el curs de la història de la humanitat. L'arqueòleg era, curiosament, el besavi d'Emilio Botín.

Sinopsi:

1879. Entre les muntanyes verdes i els pics rocosos de la costa de Santander, Maria Sautuola (Allegra Allen), una nena de 9 anys, i el seu pare, Marcelino (Antonio Banderas), un arqueòleg afeccionat, descobreixen una cosa extraordinària que canviarà la història de la humanitat per sempre: les primeres pintures prehistòriques trobades fins llavors: uns impressionants bisons al galop traçats amb gran detall.

Però la mare de Maria, la dolça i devota Conchita (Golshifteh Farahani), no és l'única pertorbada per aquest descobriment. L'església Catòlica considera que l'afirmació que les pintures siguin obra d'prehistòrics "salvatges" és un atac a la veritat bíblica. I, sorprenentment, la comunitat científica liderada pel prehistoriador Émile Cartailhac (Clément Sibony) també acusa de frau a Marcelino i al seu descobriment.

El món idíl·lic de Maria s'esfondra i els seus intents per ajudar només empitjoren les coses. La família entra en una forta crisi i tanca la cova. Caldrà tot l'amor que es tenen per trobar el camí cap a la redempció i el reconeixement.