Compartir

Quan vam acudir al metge a una revisió per una possible grip, refredat o fins i tot plaques, el primer que ens demanen és que diguem el típic "aaaaa". Sí, aquí apareix el 'palet' de fusta que permet als professionals detectar què és el que està provocant que el nostre estat de salut no estigui al 100%.

Què és el que realment miren? La llengua. La doctora Gillian McKeith i Angela Warburton s'han realitzat diversos estudis en què asseguren que es tracta d'un òrgan que moltes vegades passa desapercebut i que és el millor per demostrar els desequilibris de l'organisme humà. El vostre forma i el seu color són claus per detectar possibles malalties i l'estat de la nostra salut. Pren nota!

Una llengua 'sana' ha de tenir un color vermell rosat , vores suaus i una textura fina amb una lleu capa blanca. I si tinc petites marques de queixals i dents ? Si és així, l'òrgan denota que el teu sistema digestiu és feble i que treballa més del compte, cosa que produeix inflor i deformitat lateral de la llengua.

Si el color rosat de la teva llengua deriva en un to vermellós, hauries d'evitar aliments que produeixin calor com el picant. També pot ser símptoma que estrès, irritació o fins i tot ansietat o problemes per dormir. Segons Warburton, és recomanable allunyar-se de dispositius electrònics i escoltar música relaxant.

En els casos més greus, la llengua també pot posar-se estatge . És greu? És un símptoma clar que la sang no circula bé , una cosa que pot portar a migranyes o mal i fins i tot rampes.

Molt més comuns són les llengües esquerdades, que es produeixen per nivells sota d'humitat o un excés de calor en el cos. A evitar el cafè, l'alcohol i ingerir aigua de forma abundant. Al contrari, si està inflada, la teva llengua està molt més humida i pot suposar que hi hagi cansament generalitzat. Per millorar les seves aspecte, menjar sucre o plàtans.