lunes, 28 septiembre 2020 14:48

Creuar el carrer parlant pel mòbil pot portar-te a la presó a Nova Jersey

Quantes calamitats ens estalviem si evitem enviar o llegir missatges pel mòbil quan conduïm? I quants podríem esquivar si tampoc ho fem mentre creuem un carrer amb molt de trànsit i estem atents, així, al fet que no ens atropellin? Pot ser que no fossin pocs. A l'estat nord-americà de Nova Jersey estan disposats a comprovar-ho evitant aquest perill. Per a això, al congrés estatal es discutirà una mesura que deixa proscrit el mòbil per als vianants quan aquests creuen una calçada.

I no és una mesura que vagi a sortir 'gratis' als infractors. T'imagines anar a la presó durant 15 dies per haver creuat el carrer mirant el seu telèfon mòbil? la diputada Pamela Lampitt ha proposat la mesura en el citat estat i els seus senyories tindran ara de debatre la proposta perquè surti endavant o es guardi al calaix de l'exageració legislativa.

Si aquesta es aprovés en l'assemblea, els habitants de Nova Jersey que creuessin els passos de vianants sense mirar haurien de fer front a 15 dies de presó, a una multa de 50 dòlars o totes dues coses. Amb aquesta mesura, la diputada pretén penalitzar les actituds imprudents . "Els vianants distrets, igual que els conductors distrets, suposen un gran perill per a ells mateixos i per als conductors", explica Lampitt al diari New York Daily News.

Aquesta mesura ja es va plantejar en altres estats com Nova York o Nevada, però no van ser aprovades per la Cambra.